Handbol

El Barça assumeix un error d’alineació davant el Torrelavega en la Lliga

Els blaugrana podrien perdre el primer partit des del 2018 malgrat la golejada a Cantàbria per haver comptat amb Ben Ali, que no podia jugar

El Barça assumeix un error d’alineació davant el Torrelavega en la Lliga

FCB

2
Es llegeix en minuts

El Barça d’handbol va assumir dimecres a la nit totes les conseqüències per l’error d’alineació comès dimarts en el partit ajornat contra el Torrelavega corresponent a la sisena jornada de Lliga i que podria costar-li els dos punts i encaixar, així, la primera derrota en el campionat des del 2018, malgrat haver derrotat de manera contundent per 41-28 el conjunt càntabre.

El motiu no va ser cap altre que la participació en el partit del pivot Youssef Ben Ali, que segons el reglament no podia jugar perquè es tractava d’un partit pendent que s’havia d’haver disputat el 10 d’octubre i el veterà jugador es va incorporar a la disciplina blaugrana el 19 de novembre; és a dir en una data posterior a la programació inicial del matx. Per això la seva alineació indeguda.

Xavier O’Callaghan, mànager esportiu de la secció d’handbol del Barça, va acceptar la greu equivocació a través d’un comunicat que el club va difondre a través de les xarxes socials. «En cap cas la intenció ha sigut manipular un resultat esportiu. Quan t’equivoques has d’acceptar les conseqüències d’error i, per tant, acceptarem les conseqüències esportives d’aquesta errada no volguda», va aclarir el dirigent i exjugador blaugrana.

«El club demana disculpes als socis, als aficionats, al Batcho BM Torrelavega i a l’Asobal per aquest error humà, que en cap cas tenia com a finalitat alterar la competició», va puntualitzar O’Callaghan en la mateixa explicació oficial.

Notícies relacionades

El partit es va ajornar en el seu moment perquè el Barça estava jugant la Super Globe. El reglament adverteix que només els jugadors inscrits en la data inicialment programada per al matx hi podien participar. Ben Ali va fer tres dels 41 gols que el Barcelona va clavar al Torrelavega.

Com a anècdota, els càntabres es trobaven en la mateixa situació que el Barça, ja que el 8 de novembre van fitxar el porter de Cap Verd Elcio Carvalho, que es va quedar a la grada. El Bathco BM Torrelavega ha denunciat el Barça i, per tant, ara està en disposició de sumar una victòria, vital per a ells en la seva lluita per eludir el descens i, per tant, un perjudici per als seus rivals directes. Al Barça, líder destacat de la competició, no l’afecta el resultat. L’última vegada que el conjunt blaugrana va perdre un partit de Lliga va ser el 13 d’abril del 2018, davant el Granollers (28-29). Aquest contratemps arriba abans del partit d’aquest dijous contra el Porto (20.45 hores) després de les derrotes blaugrana en la Champions davant el Kielce.

Temes:

Handbol