OBITUARI

Mor Ray Kennedy, tres vegades campió d’Europa amb el Liverpool

Mor Ray Kennedy, tres vegades campió d’Europa amb el Liverpool
1
Es llegeix en minuts

L’exfutbolista Ray Kennedy, que va ser tres vegades campió de la Copa d’Europa amb el Liverpool, ha mort als 70 anys. Kennedy va començar la seva carrera professional a l’Arsenal, on va jugar des de 1968 fins a 1974, conquerint un títol de lliga i una FA Cup abans d’anar-se’n al Liverpool, que va pagar 200.000 lliures per ell, per la qual cosa llavors va ser una quantitat rècord per als ‘Gunners’. A l’equip d’Anfield va viure els seus millors anys com a futbolista, guanyant cinc títols de lliga, tres Copes d’Europa, una Copa de la UEFA i una Copa de la Lliga en els seus cinc anys amb els ‘Reds’.

Després de proclamar-se guanyador de la Copa d’Europa dels anys 1977 i 1978, va jugar la final de 1981 en la qual el Liverpool va vèncer el Reial Madrid per 1-0 al Parc dels Prínceps. Kennedy va arribar a disputar 393 partits amb el Liverpool i va anotar 72 gols, jugant com a centrecampista.

Notícies relacionades

Al principi arribava com a davanter però el seu tècnic, Bob Pasley, li va endarrerir la posició. En la seva autobiografia el va definir com «un dels millors jugadors de futbol i probablement el més subestimat».

Després de sortir del Liverpool, va jugar una temporada al Swansea City i una altra al Hartlepool abans de sortir d’Anglaterra i jugar en el Pezoporikos xipriota. Es va retirar el 1985 a l’Ashington. Abans, el 1984, se li va diagnosticar Parkinson, una malaltia que el va acompanyar la resta de la seva vida. Amb la samarreta de la selecció anglesa, Kennedy va disputar 17 enfrontaments entre 1976 i 1980, i va anotar tres gols.