LA TRAMA DEL VÍDEO SEXUAL

¿Qui és qui en el cas Valbuena que ha condemnat Benzema?

Aquests són els protagonistes del xantatge que ha suposat un any de presó per al davanter blanc

¿Qui és qui en el cas Valbuena que ha condemnat Benzema?
3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Karim Benzema ha sigut condemnat a 75.000 euros de multa i un any de presó, tot i que no entrarà a presó, per complicitat en l’intent de xantatge al seu excompany de la selecció Mathieu Valbuena amb un vídeo sexual. El tribunal també ha condemnat Axel Angot (dos anys de presó), Mustapha Zouaoui (dos anys i sis mesos), Karim Zenati (quinze mesos) i Younes Houass (18 mesos de condemna). ¿Qui són? Repassem aquí els protagonistes del cas.

Mathieu Valbuena

El centrecampista francès, de 37 anys i que actualment juga a l’Olympiacos, estava concentrat el juliol del 2014 amb la selecció de França quan va rebre una trucada: l’alertava que apareixia en un vídeo amb alt contingut sexual. O pagava 150.000 euros o el vídeo es penjaria a internet. L’internacional gal va posar una denúncia davant la policia judicial de Versalles per xantatge.

Axel Angot

Axel Angot, un antic xòfer que llavors orbitava en l’entorn de jugadors de l’Olympique de Marsella (on jugava aquells anys Valbuena), va descobrir el vídeo. Va ser després que el futbolista li demanés com un favor que transmetés les dades del seu telèfon mòbil a un altre. Llavors, va decidir utilitzar aquestes imatges per pagar un deute de 25.000 euros. Angot es va posar en contacte amb Mustapha Zouaoui.

Mustapha Zouaoui

«Si hagués volgut hauria pogut tenir molts vídeos sexuals. He anat a festes a casa de Valbuena, he vist quatre jugadors sobre la mateixa noia», explicava Mustapha Zouaoui davant el tribunal, on va definir la casa de Valbuena com «un follòdrom». Zouaoui aconseguia prostitutes per a futbolistes com Djibril Cissé. «Ni s’imagina les vegades que li vam enviar noies a Grècia. Jo li deia: “Djibril ¿saps que tenen 15 anys?”». Durant el judici va explicar que va ajudar Cissé que no es publiqués un vídeo sexual i l’exinternacional francès li va donar 15.000 euros per la gestió. Una jugada que Zouaoui va voler repetir amb Valbuena.

Youanes Houass

Zouaoui va intentar que Cissé fes de mitjancer, però l’exjugador del Liverpool s’hi va negar. Llavors el cervell de la trama va recórrer a Youanes Houas, amb contactes en l’escena futbolística i que va ser el primer que es va posar en contacte amb Valbuena. Houass va afirmar durant el procés que no li va demanar diners a Valbuena sinó que només li va suggerir acudir a «un home de confiança» per resoldre el cas. «Deixi de fer creure que vostè era la mare Teresa. A vostè li interessen els diners», li va assestar el president del tribunal, Christophe Morvan. «Jo no soc la mare Teresa», va reconèixer l’acusat.

Karim Zenati

Notícies relacionades

Al veure que Valbuena no accedia al xantatge, Zouaoui va recórrer a Karim Zenati, que coneix el seu homònim Benzema des que es van criar al mateix edifici als afores de Lió. És «un germà» per al madridista, que se’l va emportar a Espanya quan Zenati va sortir de la presó. Zenati, sense saber que la policia ja estava investigant el cas, va convèncer l’estrella del Madrid perquè persuadís el seu company de selecció i que accedís al xantatge.

Karim Benzema

«S’ha quedat blanc, s’ho ha empassat tot», comenta Benzema a Zenati després de parlar amb Valbuena. «Si no accepta, que se’l mengin aquestes piranyes, se li pixaran a sobre», deia entre rialles el davanter blanc en les converses intervingudes per la policia. El davanter blanc assegurava que és innocent i que tan sols es va limitar a donar a Valbuena un consell d’amic. «Benzema es va implicar personalment amb insistència per intentar convèncer Mathieu Valbuena de reunir-se amb un home de la seva confiança», va explicar el tribunal. S’exposava a una pena de fins a cinc anys de presó, tot i que finalment ha sigut només un i no haurà d’entrar a la presó. El cas també va provocar que estigués més de cinc anys fora de la selecció francesa, des que va esclatar el cas fins que Didier Deschamps li va aixecar el veto i el va convocar per a la passada Eurocopa. Durant la seva absència, França es va proclamar campiona en el Mundial del 2018, disputat a Rússia