Olimpisme

El COE explica a Aran la seva proposta per als Jocs del 2030

El COE explica a Aran la seva proposta per als Jocs del 2030

COE

1
Es llegeix en minuts

El Palau d’Espòrts de Vielha ha acollit aquest dissabte una conferència del president del Comitè Olímpic Español (COE), Alejandro Blanco, en la qual ha exposat la seva proposta d’uns Jocs Olímpics el 2030 i la importància que tindria l’esdeveniment com a motor de desenvolupament territorial. La presència de Blanco a Vielha és un simbòlic tret de sortida de les aspiracions olímpiques de la candidatura Pirineus-Barcelona-Saragossa, que s’hauria de ratificar amb la presentació formal de la proposta davant el COI abans del pròxim febrer.

L’acte impulsat pel Conselh Generau d’Aran de la mà de les presidències de les diputacions d’Osca, Saragossa, Barcelona i Girona, presidències de les comarques de Ribagorça, Alt Gállego, Jacetània i Sobrarb, i consells comarcals de l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Cerdanya, ha reunit més de 100 alcaldes del territori.

«La celebració, per primera vegada a la història, d’uns jocs olímpics al Pirineu és una fita de gran importància per a aquest territori en general i per a la Vall d’Aran en particular. Una oportunitat per generar l’impuls en el desenvolupament social i territorial que el Pirineu, per millorar la qualitat de vida de les persones que viuen aquí, a través de l’equilibri territorial, de la sostenibilitat i de la igualtat d’oportunitats», va assegurar la síndica d’Aran, Maria Vergés.

Declaració a favor

Notícies relacionades

En aquest sentit cal recordar que el Conselh Generau d’Aran es va convertir el mes de setembre passat en la primera institució a aprovar en el seu ple, per unanimitat, una declaració institucional a favor de la candidatura olímpica del Pirineu per als jocs d’hivern del 2030.

Blanco, en la seva intervenció, ha fet una exposició del que suposa per al territori acollir uns Jocs. «Aquesta és la candidatura de l’entesa, del diàleg i del respecte. Una candidatura en la qual la societat i les persones han de ser les responsables d’aquest projecte», va dir el president del COE per afegir: «El Pirineu ha de mostrar el que és i el que és capaç d’aconseguir. I, sobretot, ha de mostrar la capacitat, coneixement i implicació dels pirinencs i pirinenques i la passió que senten per la neu, per la muntanya i pels esports d’hivern».