FUTBOL

La Paeria amenaça de desallotjar el Lleida del Camp d’Esports per presumptes irregularitats

  • El consistori ha donat un ultimàtum de deu dies al club perquè presenti la documentació requerida

  • Miquel Pueyo assegura que no «li tremolarà el pols», i el Lleida podria quedar-se sense estadi per Nadal.

La Paeria amenaça de desallotjar el Lleida del Camp d’Esports per presumptes irregularitats
2
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat aquest dimecres en la comissió informativa de les polítiques de gestió cultural, esports i joventut, un informe en el qual proposa la resolució del conveni entre club i ajuntament. El consistori, a causa de les presumptes irregularitats en els comptes del club, propietat dels germans Esteve, vol cancel·lar l’acord firmat el 7 de juliol del 2017 en el qual s’acordava la cessió del Camp d’Esports i un camp de futbol annex al Lleida Esportiu.

Pueyo ha esclatat en les últimes hores arran de l’escàndol de corrupció que esquitxa el club. «Ja n’hi ha prou!», ha exclamat. «Crec que els grups municipals i els regidors estem alineats en la mateixa direcció: en la defensa dels drets de la ciutat i d’un bé públic com és el Camp d’Esports. Per això, creiem que el que correspon fer des de les Administracions públiques, perquè serveixi com a exemple, és defensar la imatge de la ciutat, el Camp d’Esports i els interessos de l’esport. Sabem ser seriosos i severs».

L’alcalde s’ha mostrat ferm en les seves declaracions i ha assegurat que no «li tremolarà el pols», per la qual cosa el Lleida podria quedar-se sense estadi per nadal. Aquest dimecres ha donat un ultimàtum al club de deu dies per presentar la documentació requerida sobre les irregularitats. En cas de no fer-ho, es portaria a votació la rescissió de la cessió de l’estadi, de manera que es podria trencar definitivament tota vinculació entre Lleida Esportiu i el consistori.

La mala reputació de club de la Terra Ferma no només ha sigut a causa del presumpte cas de corrupció. El mes de juny passat, nou jugadors del Lleida Esportiu van ser desnonats d’un pis situat al carrer de Doctor Fleming de Lleida, en el qual vivien Nico Van Rijn, Modest Notario, Adrià Pladevall, Yasser, Alpha i quatre jugadors del juvenil.

Notícies relacionades

L’immoble és propietat del catedràtic de dret penal de la Universitat de Lleida, Josep Maria Tamarit, que va portar el club als tribunals per un presumpte delicte d’estafa i impagaments a inicis del 2020. La firma del contracte anava a nom del futbolista Cheng Hui, jugador fitxat pel Lleida el 2016 i ja desvinculat de l’entitat blanc-i-blava.

Tamarit assegura que Albert Esteve li va confirmar que els encarregats de pagar el lloguer serien els socis xinesos del club: Bo Yang Investment. Després de diversos retards en el pagament del lloguer, aquest es va deixar de pagar i el deute va ascendir a 20.000 euros, una xifra que el propietari reclama. Per ara, Esteve es desmarca de la polèmica i assegura que el contracte està a nom d’una altra persona que l’haurà de resoldre.