Subhasta pels aires

1,47 milions de dòlars per unes botes que Jordan va utilitzar en el seu debut a l’NBA

Un col·leccionista de cromos esportius d’alta gamma paga una fortuna per les vambes que va fer servir el mite del bàsquet en el seu cinquè partit

1,47 milions de dòlars per unes botes que Jordan va utilitzar en el seu debut a l’NBA
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les Nike utilitzades per Michael Jordan en el cinquè partit de la seva temporada de debut a l’NBA s’han venut aquest diumenge en una subhasta de Sotheby’s a Las Vegas per 1,47 milions de dòlars (1,26 milions d’euros al canvi actual). Són de 1984, el mateix any que Nike i el mític jugador van crear la seva línia exclusiva de sabates i roba. Abans de la licitació es va calcular que es vendrien per entre 1 i 1,5 milions de dòlars. El comprador ha sigut Nick Fiorella, un col·leccionista de cromos esportius d’alta gamma, ha explicat Sotheby’s en un comunicat.

Les vambes són «simplement un artefacte increïble que data del començament de la temporada de principiant de Michael Jordan», ha dit Brahm Wahter, director de Sotheby’s Streetwear i Modern Collectibles, abans de la subhasta.

Les Nike Air Yeezy 1 de Kanye West, les més cares

Aquestes Nike de Jordan no són les vambes més cares mai venudes. A l’abril, la companyia Rares va comprar unes Nike Air Yeezy 1 de Kanye West per 1,8 milions de dòlars (1,55 milions d’euros) en una venda privada de Sotheby’s, cosa que les va convertir en les més cares mai venudes. Rares, que no va licitar per aquestes botes de Jordan, és una de moltes empreses similars que han sorgit en els últims anys, que ofereixen accions en articles de luxe, obres d’art i col·leccionables. 

Notícies relacionades

Les Jordan de 1984 s’han venut diumenge a Las Vegas com a part de la subhasta de Sotheby’s Icons of Excellence & Haute Luxury, que també ha inclòs joies, rellotges i automòbils de col·lecció.

Avui dia, la marca Jordan aporta a Nike milers de milions de dòlars cada any i les vambes Jordan, difícils d’aconseguir, es revenen en mercats com StockX i GOAT, de vegades per desenes de milers de dòlars.