Triomf periquito a Cornellà

Un solvent Espanyol guanya el Cadis i continua de dolç

  • L’equip periquito manté el bon nivell exhibit davant el Madrid i prolonga la seva escalada amb el tercer triomf consecutiu a casa. Més de 15.000 seguidors van disfrutar del duel contra el Cadis.

Un solvent Espanyol guanya el Cadis i continua de dolç

Javier Ferrandis

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’aturada internacional no va alterar el joc de l’Espanyol, que va repetir davant el Cadis l’excel·lent imatge oferta contra el Madrid per sumar el tercer triomf consecutiu a casa (2-0). El dubitatiu inici de Lliga en la tornada a Primera ha quedat en l’oblit. Els blanc-i-blaus estan ara de dolç

En el primer partit sense restriccions d’aforament a Cornellà, més de 15.000 periquitos van disfrutar del solvent triomf blanc-i-blau davant un Cadis inofensiu. No està gens malament la xifra d’assistència un dilluns nocturn que no sol ser massa atractiu. Es nota que els periquitos estan motivats amb un equip que afronta ara un tram amable de calendari. L’Elx, el pròxim dissabte, serà el següent adversari i seguiran Athletic, Getafe i Granada, proves propícies per prolongar el salt.

Loren, titular

El bloc blanc-i-blau va seguir les consignes del seu tècnic i va mantenir la concentració de les últimes cites. Temia Vicente Moreno una certa desconnexió al tractar-se d’un rival amb menys glamur que el Madrid, però ningú va afluixar, començant per Raúl de Tomás, l’indiscutible far ofensiu de l’equip. 

El preparador va resoldre les baixes de l’albanès Keidi Bare, lesionat amb la seva selecció, i Aleix Vidal, que no va arribar a temps, amb un pas de rosca sorprenent a l’onze. David López va ocupar el lloc del pivot i Loren va ser l’elegit per completar l’atac. L’exjugador del Betis, no obstant, va començar a la dreta, amb Melendo per darrere d’RDT.

Al Cadis, mentrestant, Álvaro Cervera, sempre més pendent de tancar amb clau que de portar la iniciativa, va donar un cop de mà als periquitos deixant a la banqueta als seus dos millors futbolistas: el talentós Álex Fernández i el veterà Negredo. Només hi va recórrer en el tram final del xoc. 

La inspiració de Darder

Comandat per un inspirat Darder (el balear va tornar a donar una lliçó de clarividència), l’Espanyol va dominar des de l’inici, però sempre costa trencar el forrellat groc. El Cadis basa els seus èxits en la solidaritat i l’esforç, jugant sempre amb les línies molt juntes.

Pedrosa va ser el primer que va intentar esquerdar els gaditans amb un xut llunyà que va repel·lir un encertat Ledesma. Darder va repetir fórmula amb un xut després d’un barret que tampoc va sorprendre el porter argentí, disposat a amargar la nit als locals. 

RDT, insaciable

Passada la mitja hora, va aparèixer per primera vegada RDT en un llançament desviat per Haroyan que va acabar al pal (m. 32). El punta va seguir buscant el gol sense desmai, però va topar amb una mà miraculosa de Ledesma, una altra més en un repertori que va acabar saltant pels aires just abans del descans.

Notícies relacionades

La insistència periquita va tenir premi amb un córner que va tocar primer David López, va enviar després al travesser Loren i va acabar liquidant, evidentment, RDT. El davanter va segellar el seu quart gol a la Lliga, tots a l’RCDE Stadium i tots amb 0-0 al marcador, cosa que corrobora la seva transcendència.

Va poder ampliar el seu compte després del descans amb un segon gol anul·lat per fora de joc. No va importar. L’Espanyol mai va patir i Melamed va certificar la victòria amb una pilota afortunada que va desviar Chust. 

Temes:

Espanyol