Gairebé 10.000 persones

Rècord del circuit a la mitja marató de Barcelona

Rècord del circuit a la mitja marató de Barcelona

BCN ESPORTS

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

L’atleta etíop Haftu Teklu ha sigut aquest diumenge l’únic participant en el retorn de la mitja marató de Barcelona (oficialment EDreams Mitja BCN) després de la pandèmia que ha baixat de l’hora de competició, al firmar un magnífic temps de 59.39 minuts, rècord absolut del circuit barceloní, als 21 quilòmetres del recorregut. En categoria femenina, la vencedora va ser la kenyana Tuei Sandrafelis, amb un temps de 1.07.12 hores, un bon registre, tot i que entre les dones era pràcticament un repte impossible millorar la marca que la seva compatriota Florence Kiplagat va establir el 15 de febrer del 2015 al parar el cronòmetre en 1.05.08 hores.

La prova s’ha convertit en el primer gran esdeveniment d’esport popular després de la pandèmia al reunir corrent pels carrers de Barcelona gairebé 10.000 participants, dels quals el 20% eren dones. La sortida de la carrera s’ha donat a les 8.30 del matí, davant el parc de la Ciutadella, al passeig de Pujades, on també hi havia l’arribada.

Notícies relacionades

Com a anècdota, s’ha hagut de fer una segona sortida, després de la falsa protagonitzada per dues ‘llebres’, que van partir abans de temps i que, per tant, van ser desqualificades.

El grup de favorits es va formar d’entrada i hi va haver molts instants de la prova en què semblava gairebé impossible que es batés el rècord del circuit, ja que el ritme de carrera estava, en ocasions, 2 o 3 segons per sobre del millor registre. Hi va haver una bona baralla entre Teklu i Stephen Kissa, que era el favorit a la sortida, fins que el fondista etíop va fer un impressionant canvi de ritme en l’últim quilòmetre, que va fer ni més ni menys que en 2.34 minuts, volant pràcticament sobre l’asfalt barceloní. I va ser precisament gràcies a aquest esprint final que es va poder batre el rècord de la carrera en la categoria masculina.