OPEN D’ESPANYA

Jon Rahm: «És un orgull ser considerat un referent del golf i de l’esport espanyol»

El número u del món torna a Madrid amb la intenció d’igualar Severiano Ballesteros com a màxim guanyador de l’Open.

Jon Rahm: «És un orgull ser considerat un referent del golf i de l’esport espanyol»

Erik Lesser / Efe

2
Es llegeix en minuts

El golfista basc, de 26 anys, Jon Rahm, va aterrar dilluns a Madrid per disputar l’Open de Espanya, que se celebrarà al Club Casa de Camp del 7 a l’11 d’octubre. Mesos després de guanyar el seu primer ‘major’, tornarà a Madrid a la recerca de la seva tercera victòria. En cas de proclamar-se guanyador, igualaria Severiano Ballesteros com a jugador més premiat del torneig. El d’Elexalde s’ha mostrat molt content amb aquesta possibilitat: «M’agradaria emular Seve aquest cap de setmana. Conec bé aquest camp d’anar-hi amb el meu ‘aita’ quan era nano. Fa dos anys va ser un gran esdeveniment i m’agradaria repetir, tenir una bona setmana, emular Seve i revalidar el títol».

El golfista número u del món ha fet una valoració particular del seu 2021, un any marcat per la pandèmia, que el golfista va contraure en dues ocasions, una durant els Jocs Olímpics de Tòquio. «Costa creure que el Masters es jugués fa només cinc mesos. En aquest temps ha passat de tot. Em vaig perdre els Jocs, va passar allò del Memorial, vaig guanyar el US Open... Ha sigut un any de moltes experiències, amb més coses bones que dolentes. M’ha tocat patir la Covid, com a molta gent, però he tingut molta sort dins del que hi ha».

Quant a la sevatranscendència mediàtica, Rahm assegura que percep una gran diferència respecte al seu lloc de residència, a Scottdale, Arizona. «No m’adono de si soc mediàtic o no, és difícil quan no visc aquí. Me n’adono quan passo una mica de temps aquí, o a les xarxes socials. Ahir van passar 30 segons entre que vaig sortir de l’hotel per fer un volt i algú em va reconèixer. A Bilbao ho entenc, però que a Madrid sigui tan ràpid... M’ho diuen els pares i amics, però no ho noto tant jo mateix».

Notícies relacionades

«Tinc la mentalitat per seguir guanyant grans. I si puc elegir, seria el pròxim Open Britànic, a Saint Andrews i en el 150è aniversari de l’Open. No hi ha millor torneig de golf per guanyar», va declarar sobre els seus pròxims reptes.

Els golfistes Jon Rahm i Luke Donald, així com l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida; José Manuel Entrecanales, president executiu d’Acciona, i Gonzaga Escauriaza, president de la Reial Federació Espanyola de Golf, van donar el tret de sortida de la 93a edició de l’Open d’Espanya fent un concurs d’‘aproach’ al clot 18. Tots ells van manifestar posteriorment la seva satisfacció per contribuir a la celebració del que ha sigut considerat el torneig més sostenible de la història.