‘Barçagate’

Bartomeu es desvincula dels perfils d’internet difamatoris contra periodistes

  • L’expresident del Barça declara com a imputat per la querella presentada pel fundador de Mediapro, Jaume Roures

Bartomeu es desvincula dels perfils d’internet difamatoris contra periodistes
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu, s’ha desvinculat aquest dilluns davant la jutge dels perfils i comptes oberts a les xarxes socials en què suposadament es difamava el fundador i directiu de Mediapro Jaume Roures, segons les fonts jurídiques consultades per EL PERIÓDICO. L’antecessor de Joan Laporta ha declarat com a imputat en una causa oberta en paral·lel amb el ‘Barçagate’ sobre presumpta administració deslleial del club blaugrana i que es va iniciar arran de la querella presentada contra ell pel productor audiovisual per presumptes injúries i calúmnies. Roures figurava en una llista negra de periodistes que va ser trobada en els registres efectuats pels Mossos el març d’aquest any.

En els 10 minuts que ha durat l’interrogatori, Bartomeu només ha respost a les preguntes del seu advocat, Jose María Fuster Fabra, i de la jutge. En la seva compareixença, l’expresident del Barça, que ha evitat els mitjans de comunicació que l’esperaven a la sortida, ha explicat que només es va reunir en una ocasió amb Carlos Ibáñez, l’administrador del grup empresarial, entre les quals hi ha la firma I3 Venture, contractada pel Barcelona per fer un seguiment de les notícies i comentaris sobre l’entitat blaugrana a les xarxes socials.

Segons la seva versió, en aquesta trobada només es va encarregar a aquest empresari la tasca de rastreig a les xarxes socials, i en cap moment es va comentar ni es va contractar la creació de perfils a Twitter i Facebook per desprestigiar oponents a la seva junta directiva, entre ells Roures, i, fins i tot, futbolistes del club. El que va ser màxim responsable del Barça ha remarcat al jutjat que no va tenir coneixement d’aquests tuits suposadament difamatoris.

Controlar notícies

Notícies relacionades

Bartomeu ha precisat que la seva missió com a president era de representació i que els correus electrònics sobre determinats aspectes, com podrien ser els resums de la motorització d’internet, li arribaven a la seva secretària. Ha insistit que la tasca d’aquest grup empresarial (diferents empreses del mateix grup van facturar, segons els Mossos, per un mateix servei) era controlar el que es deia del Barça a les xarxes socials.

Després de l’expresident del Barça ha comparegut davant de la jutge Jaume Masferrer, antiga mà dreta de Bartomeu. Únicament ha respost en el seu interrogatori a les preguntes de la jutge i de la seva advocada, Olga Tubau. L’exdirectiu de l’entitat també ha negat la seva participació en els perfils i comptes d’internet utilitzats per desprestigiar personalitats crítiques amb el club. De les de Twitter ha al·legat que no en sabia res i la de Facebook utilitzada per criticar Roures ha explicat que no la va encarregar, que no va donar instruccions per fer-ho, tot i que ha admès que en va tenir coneixement del contingut. Al seu entendre, era com una espècie d’«hemeroteca» sobre Roures. Ha insistit, això sí, que ell no va indicar quin tipus de notícies s’haurien d’incloure en aquesta pàgina d’internet, que va ser creada tres anys abans que el Barça contractés els serveis del grup empresarial de Carlos Ibáñez.