ESPANYOL 2 – 1 REIAL MADRID

L’Espanyol s’encoratja i despulla el Madrid

  • Els gols de Raúl de Tomás i Aleix Vidal tomben el líder, a qui els blanc-i-blaus van dominar durant gran part del partit

L’Espanyol s’encoratja i despulla el Madrid

Alberto Estévez / Efe

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Un Espanyol superb ha infligit aquest diumenge la primera derrota de lliga al Madrid (2-1). L’equip blanc-i-blau ha sigut molt superior al seu rival, que amb aquesta tercera ensopegada confirma la seva crisi. Els gols de Raúl de Tomás i Aleix Vidal han fet justícia a la sublim actuació periquita, per més que l’escomesa final del Madrid li permetés retallar distància mitjançant Benzema.

Demanava Vicente Moreno als seus que voregessin la perfecció per derrotar el Madrid i sens dubte no entrava en aquesta ordre l’error amb què Pedrosa va obrir el duel. Una cessió enrere a l’àrea on Vinícius va recollir el regal per assistir Benzema, que va estar a punts d’anotar el primer. Però resolt aquest ensurt, poques coses més se li van poder retreure als blanc-i-blaus.

El Madrid, que va reservar Casemiro i va sortir amb Kroos i Modric al doble pivot, va mirar de dominar el cuir, i a l’Espanyol no li va importar en els primers compassos perquè aquest domini no es traduïa en grans ocasions. L’equip va saber estar unit per evitar que els blancs tinguessin ocasions clares, més enllà d’algun xut forçat de Benzema que Diego López va aturar sense problemes.

Més esquerdes semblava haver-hi en el camp contrari. Melendo les va trobar en alguna ocasió amb passades en profunditat que no van trobar premi, però sí que van mostrar els dubtes d’una defensa blanca novament canviant: Lucas Vázquez per la dreta, Alaba per l’esquerra i Nacho, després de quatre partits alternant laterals, en l’eix al costat de Militão.

Però la gran esquerda la va trobar Aleix Vidal, amb una passada a l’espai per a Embarba que li va guanyar l’esquena a un despistat Alaba. El centrecampista va arribar a la línia de fons i des d’allà va connectar un centre tens que va rematar al primer pal Raúl de Tomás avançant-se a Lucas Vázquez i Militão i sorprenent Courtois. Tercer gol d’RDT en aquesta Lliga, aquesta vegada contra el seu exequip.

L’Espanyol es va encoratjar. A diferència del duel contra l’Atlètic de Madrid, en el qual també es va avançar, contra el líder va aconseguir tenir el timó del partit i, amb la pilota en el seu poder, desgastar-se molt menys que en la visita matalassera. L’afició de l’RCDE Stadium disfrutava veient el seu equip sent clarament superior a tot un Madrid.

Notícies relacionades

Els blancs van pressionar després del descans. L’Espanyol va recular, cosa que no feia sinó enfortir la fe del rival. Però en el pitjor moment blanc-i-blau va aparèixer Aleix Vidal per macar el 2-0. El tarragoní va arrencar des del centre del camp, Nacho li va sortir al pas amb totes les de guanyar, però es va emportar un túnel, i ni Militão ni Modric van arribar ja a temps per impedir que afusellés Courtois. L’estadi va esclatar d’èxtasi, com el mateix Aleix Vidal, exblaugrana i sevillista, que en poc dies ha marcat al Betis i al Madrid.

El Madrid va quedar noquejat, i Darder va poder sentenciar al quedar-se sol i amb temps per pensar davant Courtois. El porter belga es va fer gran i va repel·lir el seu xut. Qui més qui menys va pensar que l’Espanyol ho acabaria pagant, més quan Benzema va anotar un gol ràpidament anul·lat per fora de joc i de seguida un altre, ja legal, en un contraatac (m. 70). Fins al final el Madrid va estar abocat en atac, Hazard fins i tot va anotar un golàs també anul·lat per clar fora de joc, mentre l’Espanyol aprofitava els espais per crear perill al contraatrac. No obstant, el marcador ja no es va moure. Ni falta que feia. L’Espanyol va aconseguir un merescudíssim triomf, de prestigi, que l’instal·la en una còmoda situació a la taula i sumeix el Madrid en els dubtes.