El partit de Cornellà-el Prat

L’Espanyol se sobreposa al VAR i ja guanya a Primera

• La constància de Raúl de Tomás ha tingut premi. L’ariet ha deixat fora de combat l’Alabès al transformar un penal després de dos gols anul·lats en la primera meitat (1-0). El primer triomf periquito ha arribat en la sisena jornada.

RCDE

2

Li va costar a l’Espanyol acabar amb la desgràcia, però finalment s’ha emportat la primera victòria de la Lliga davant un Alabès que continua cuer (1-0). Després de dos gols de Raúl de Tomás anul·lats pel VAR, al tercer cop se n’ha sortit i l’ariet ha transformat un penal que ha tombat la resistència vitoriana.

Res sol ser fàcil en el club periquito, que també ha aconseguit el seu primer triomf a casa en el tercer intent. Després de l’empat contra el Vila-real i la dolorosa derrota davant l’Atlètic certificada en el minut 99, els jugadors tenien unes ganes enormes d’oferir una alegria a la seva soferta afició.

Sevilla i Madrid

Els 14.254 periquitos que han acudit a Cornellà han celebrat el primer èxit a l’RCDE Stadium després de la tornada de l’equip a Primera. Era important no allargar més la mala ratxa, ja que els dos pròxims adversaris no conviden a l’optimisme: l’Espanyol visitarà dissabte el poderós Sevilla de Lopetegui i el Reial Madrid serà el següent escull a casa.

L’Espanyol ha començat disposat a resoldre la contesa per la via ràpida. I per a això res millor que una bona tarda d’RDT, un dels millors davanters de la Lliga. L’ariet ha marcat en la seva primera intervenció (m. 2) però el VAR ha anul·lat l’acció per un fora de joc en l’inici de la jugada. De Tomás també s’ha ajudat de la en la rematada. No hi havia excusa possible.

Domini sense premi

La tecnologia ha tornat a creuar-se al camí periquito en un altre gol anul·lat al punta de pare espanyol i mare dominicana. En aquesta ocasió, ha culminat per sota de les cames de Pacheco una magnífica passada de Morlanes, però les línies del VAR han sigut infal·libles. El fora de joc tornava a ser indiscutible.

La notable primera mitja hora local no s’ha traduït en gols vàlids i l’Alabès ha començat a donar senyals de vida. Un parell de bones intervencions de Diego López en rematades de Rioja i Joselu han evitat mals majors. Martín tampoc ha estat gaire fi en un rebuig que ha enviat fora just abans del descans. Ha respirat l'afició periquita.

Mans de Duarte

El pas pels vestidors ha anat bé a un Espanyol que ha tornat a començar amb energia la segona part. La recompensa ha arribat amb un centre de Darder que ha empalmat Morlanes. L’esfèric ha acabat al braç de l’experiquito Rubén Duarte i RDT ha transformat el penal que posava a la fi amb avantatge als periquitos. L’ariet ha demostrat la seva eficàcia en un xoc vital que ha d’aportar serenitat.

Vicente Moreno ha decidit prescindir del seu golejador a un quart d’hora del final, cosa que no ha agradat massa al respectable. Dimata ha ocupat el seu lloc, mentre David López ha tornat en lloc del lesionat Keidi Bare per a un desenllaç en el qual s’havia de confirmar el triomf davant un rival apressat.

Error de Wu Lei

No hi ha hagut desgràcies a última hora i l’Espanyol s’ha emportat una valuosíssima victòria que podria haver sigut més àmplia si Wu Lei no hagués errat quan estava completament sol davant Pacheco. Aquesta fallada en el temps afegit hauria sigut catastròfica en un altre context.

L’Alabès, fins i tot, ha tingut un parell de cops de pilota a l’àrea per empatar, amb el seu porter inclòs a la recerca de la proesa, però no hi ha hagut necessitat de laments. L’Espanyol resisteix i ja guanya a Primera.