ESCÀNDOL DE LES XARXES SOCIALS

Els Mossos certifiquen l’existència dels comptes de Twitter del ‘Barçagate’

La investigació policial l’acredita després d’analitzar la documentació trobada en el registre a la casa de Jaume Masferrer

Els Mossos certifiquen l’existència dels comptes de Twitter del ‘Barçagate’
3
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra van trobar documents en el registre policial del domicili de Jaume Masferrer, que va ser la mà dreta del president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, que certifiquen l’existència d’almenys quatre comptes de Twitter del ‘Barçagate’ gestionats per I3 Ventures, l’empresa contractada pel club blaugrana.

Els comptes, segons s’explica a les noves pàgines del sumari, a les quals ha tingut accés Efe, són @jfunesemis, @sergirdrgz, @massiveattack57 i @goku_emprenyat, totes quatre suspeses per Twitter. Els Mossos també sospiten d’un altre anomenat @el10blaugrana.

Segons el cos policial català, es desprèn que «els comptes haurien sigut creats aparentment per crear una reacció, més enllà del simple i asèptic monitoratge de les xarxes socials». Fins ara els comptes que s’havien certificat eren de Facebook.

Informe no entregat

Una altra apreciació que es fa a l’informe dels Mossos sobre el trobat al domicili de Jaume Masferrer és que hi va haver un informe de Nicestream (el conglomerat d’empreses a què pertany I3 Ventures) amb el títol ‘Flaix Report convocatòria xarxes socials #ValverdeOUT’ que no va ser entregat al cos policial ni per part del Barça ni de l’empresa auditora, PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Respecte a l’informe que PwC va fer sobre el ‘Barçagate’, els Mossos diuen que hi ha un indici, una anàlisi de l’auditoria per part de Masferrer, que confirmaria que mentre la junta directiva del club no va tenir accés al mateix al complet, ell, que és un dels investigats, sí que el va tenir.

Entre els indicis trobats pels Mossos al domicili de Masferrer hi ha una llibreta Moleskine que aporta informació rellevant per al cos policial.

Qui va ser la mà dreta de Bartomeu durant el seu mandat va apuntar a la llibreta que havia de parlar a PwC del context de l’octubre de 2017, fent referència al clima polític que es vivia llavors a Catalunya, i que Carles Tusquets, que amb la dimissió de Bartomeu va passar a ser el president de la Comissió Gestora del Barça, coneixia el full de ruta independentista i deia que havien d’actuar per impedir que guanyessin la presidència del Barça.

A més, Masferrer demostra que va fer una intensa recerca sobre qui va filtrar la informació del ‘Barçagate’ a la cadena SER, i ell va arribar aparentment a la conclusió que havia sigut l’exdirectora de compliment normatiu Noelia Romero. Els Mossos es pregunten com va arribar a l’esmentada conclusió.

Masferrer també esmenta recurrentment Guillem Graell, exdirector de marca del Barça, com unes de les persones que coneixia el ‘Barçagate’ perquè, segons ell, des del primer moment Nicestream li va enviar informes mensuals que després havia de distribuir a la resta d’àrees.

D’altra banda, crida l’atenció una conversa de WhatsApp impresa que els Mossos van trobar a la seu d’I3 Ventures en la qual es parla sobre Josep Maria Minguella, excandidat a la presidència del Barça i exrepresentant de jugadors. Els Mossos desconeixen tant l’emissor com el receptor.

«Es tracta de desemmascarar un individu, Josep Maria Minguella. Es tractaria d’aconseguir que li arribi el soroll de les xarxes, en les quals es comenci a qüestionar l’objectivitat dels seus comentaris, ja que només responen als seus interessos comercials. Fins ara viu amb total impunitat i se sent amb forces per fer i desfer el que li vingui de gust».

I segueix: «Potser un toc farà que s’adoni que està al camí equivocat i el farà recapacitar. A més, Bartomeu ha sigut sempre molt cavallerós amb ell. És una d’aquestes situacions que es produeixen perquè no actuem quan toca. Penso que si comencem a donar ‘algun toc’ potser s’ho pensin una mica més abans de disparar a fer mal».

Notícies relacionades

SER Catalunya va avançar que la instrucció del ‘Barçagate’ s’allargarà fins al 29 de gener del 2022. Entre altres motius, perquè s’han citat a declarar com a testimonis nou persones més. Destaca precisament Noelia Romero, a petició de Román Gómez-Ponti, excap dels serveis jurídics del club i un dels quatre investigats per possible administració deslleial i corrupció entre particulars.

També hi compareixeran treballadors de I3 Ventures, Jaime Malet (propietari de Telampartner), Maria Vallès (exdirectora de la Fundació Barça), Xavi Martín (exdirector de La Masia) i Javier Sobrino (exdirector d’Estratègia i Innovació).