Camí de Qatar-2022

Espanya se la juga a Kosovo amb un ull posat a Grècia

  • La selecció afronta amb confiança el duel d’aquest dimecres després de la golejada davant Geòrgia.

  • ‘La Roja’ espera també una ensopegada de Suècia per tornar a dependre de si mateixa. 

Espanya se la juga a Kosovo amb un ull posat a Grècia

SEFUTBOL

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La nefasta derrota soferta a Solna contra Suècia obliga la selecció espanyola a anar remolc dels escandinaus en una fase de classificació per al Mundial de Qatar que s’ha complicat més del desitjat. ‘La Roja’ se la juga aquesta nit (20.45 hores, La 1) a Pristina davant Kosovo amb un ull posat a Atenes, on juga el seu principal rival. A Espanya li vindria de meravella un favor de Grècia per tornar a dependre de si mateixa. 

En una ruta en la qual només val ser primera per assegurar-se el bitllet per a la Copa del Món, qualsevol ensopegada es paga cara. Espanya ja en suma dues, l’empat davant Grècia i la derrota contra Suècia. Una relliscada més seria letal. «L’objectiu és guanyar el partit. Depenem de nosaltres per jugar el Mundial. No és el camí fàcil, però depenem de nosaltres en la possible repesca», va assegurar aquest dimarts Luis Enrique, que va tornar a estar molt qüestionat després de la rebolcada soferta a Solna. La golejada davant Geòrgia a Badajoz (4-0) va alleujar les coses, però hi ha molts crítics esperant qualsevol nou fiasco.

 «Valents i agressius»

L’asturià va revolucionar el seu onze diumenge i la medul·lar va carburar amb Carlos Soler i Marcos Llorente com a interiors. Van aportar més verticalitat i no es descarta que continuïn a l’equip. Busquets, que va tenir descans, tornarà a l’onze.

Jordi Alba arrossega alguna molèstia, però en principi està llest per jugar. «Cal intentar abstreure’s de tot l’extern i controlar el que puguem controlar. Serà un dels partits més complicats. M’agrada com juguen, són valents i agressius. Mereixen més punts dels que porten», va avisar Lucho.

El conflicte polític

Notícies relacionades

Espanya va superar Kosovo el 31 de març passat a Sevilla (3-1) en un duel marcat per la polèmica, ja que es tracta d’un Estat no reconegut pel Govern espanyol. En la cobertura de Televisió Espanyola es va parlar sempre de la «federació de Kosovo» i es van utilitzar les inicials «ESP» per referir-se a Espanya i «kos» per al rival. 

«Aquí l’atmosfera és perfecta, amb gent educada. No hi ha cap problema. Estem per jugar i disfrutar del futbol, no per parlar de política», va reflexionar Luis Enrique, a qui només li preocupa el que ocorri sobre la gespa. 

Temes:

Luis Enrique