OFICIAL GAIREBÉ A LES 4 DE LA MATINADA

Luuk de Jong, cedit al Barça i sense opció de compra obligatòria

  • El club blaugrana es fa càrrec de la fitxa del jugador i es reserva una opció lliure de compra

  • La marxa de Messi i Griezmann deixa Koeman sense pràcticament el 50% dels gols que va aconseguir l’equip la temporada passada

Luuk de Jong, cedit al Barça i sense opció de compra obligatòria

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ronald Koeman ha perdut en un mateix estiu Messi i Griezmann. O sigui, pràcticament el 50% dels gols que va aconseguir el Barça la temporada passada. I en plena matinada de dimarts a dimecres (eren les 03.35 quan el club blaugrana va emetre el comunicat oficial) es va conèixer l’arribada de Luuk de Jong, el davanter del Sevilla.

Té 31 anys i ve cedit, de manera que el Barça assumeix «la fitxa del jugador i té una opció lliure de compra». O sigui, el Barça no té cap obligació de quedar-se el 30 de juny del 2022 Luuk de Jong, un vell conegut de Koeman, amb qui va compartir la seva etapa a la selecció dels Països Baixos.

Després d’un mercat de bojos, amb Griezmann sortint cedit a l’Atlètic de Madrid, cosa que permet al Barça estalviar-se els 40 milions d’euros en el que era el salari més alt de la plantilla després de l’adeu de Messi, no li quedaven opcions al mercat. Es va fixar en Luuk de Jong, convertit en la tercera opció del Sevilla.

Notícies relacionades

Superat el neerlandès per En-Nesyri i Rafa Mir, fitxat aquesta temporada pel club andalús, procedent del Wolverhampton, abonant 16 milions d’euros. Després de dos anys al Sánchez-Pizjuán en què ha anat perdent protagonisme, Luuk de Jong marxa al Barcelona.

A Koeman li toca trobar els gols que ha perdut en aquest estiu en què la seva plantilla s’ha debilitat notablement amb la marxa de Messi, que va anotar 38 gols, i Griezmann, que en va fer 20. O sigui, dels 122 gols que va aconseguir el Barcelona la temporada passada, ells en van sumar 58, el 48%.

Les xifres de Luuk de Jong al Sevilla (2019-2021)