El partit de Son Moix

Un pobre Espanyol pateix el primer revés

  • Un gol de Dani Rodríguez tomba l’equip periquito, que va desplegar un joc decebedor i continua sense guanyar ni marcar en el seu retorn a Primera. 

Un pobre Espanyol pateix el primer revés

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Perseguia l’Espanyol a Palma la primera victòria de la Lliga i el primer gol. No va aconseguir ni una cosa ni l’altra. Després de dos esperançadors empats, especialment meritori el segon davant el Vila-real amb un joc il·lusionant, l’equip periquito va oferir la seva pitjor imatge del començament de Lliga després de la seva tornada a Primera.

Davant un altre acabat d’ascendir, el sòlid Mallorca de Luis García Plaza, el bloc català va encaixar la seva primera derrota (1-0) just abans de l’aturada de seleccions. En dues setmanes l’espera una dura prova a Cornellà: l’Atlètic, vigent campió.

Sense ocasions

Havia deixat molt bones sensacions el conjunt de Vicente Moreno en les seves dues primeres actuacions a Primera. És cert que només va sumar dos punts, però, tant en la visita a Osasuna com en el duel contra el campió de l’Europa League, l’Espanyol va tenir minuts convincents, tant en la part posterior com en l’atac. 

Només faltava aprofitar unes ocasions que aquest divendres no van arribar en Son Moix. L’equip periquito sempre va estar incòmode en la seva visita a l’estadi on va vèncer el febrer passat quan els dos equips militaven a Segona, categoria en la qual van acabar empatats a 82 punts. Els blanc-i-blaus es van emportar el títol pels duels directes. 

Talent local

Aquest divendres va ser tot molt diferent i Vicente Moreno es va quedar sense conquerir de nou un feu que coneix molt bé, ja que va ser capaç de portar l’equip balear de Segona B a Primera en temps rècord. Després també va viure la desgràcia del descens abans de comprometre’s amb l’equip periquito.

Té molt bona pinta un Mallorca que conserva els millors elements de l’ascens, començant pel talentós Dani Rodríguez, i hi ha afegit futbolistes de qualitat i renom com Take Kubo, Maffeo i Fer Niño, l’ariet cedit pel Vila-real. El coreà Kang In Lee pot ser el següent.

Debuten Loren i Aleix Vidal

Dídac Vilà va ser la principal novetat de l’onze en lloc de Pedrosa, operat aquesta setmana de la mà dreta. Aviat es va veure la superioritat del Mallorca, que va posar a prova Diego López amb un xut de Fer Niño (m. 16) respost poc després amb un intent de Darder desbaratat per Reina a la porteria contrària.

Notícies relacionades

Una gran passada de Kubo va deixar Niño en una bona posició per marcar, però el veterà porter gallec va tornar a reaccionar bé. No va poder fer res, en canvi, per repel·lir el xut amb l’esquerra de Dani Rodríguez (m. 26). El gol del mitjapunta va premiar les bones intencions de l’equip balear, que va poder ampliar el seu avantatge en una altra acció de Kubo. El xut del japonès va ser desviat amb dificultats per Diego López, massa protagonista en el primer temps.

Moreno va moure l’arbre abans de l’hora de joc amb l’entrada de Melamed i Morlanes. Després van debutar Loren Morón, l’últim fitxatge, i l’exblaugrana Aleix Vidal, però el rendiment amb prou feines va millorar i Sergi Gómez va acabar expulsat. Va estar més a prop el segon del Mallorca que l’empat. L’Espanyol segueix amb la pólvora molla.  

Temes:

Espanyol