ANIVERSARI A F-1

De Michael a Mick: 30 anys del debut Schumacher a Spa-Francorchamps

«És el gran premi més especial», reconeix Mick, que ret homenatge al seu pare al circuit de Bèlgica, on va debutar

De Michael a Mick: 30 anys del debut Schumacher a Spa-Francorchamps

Marc Goodwin / Efe

2
Es llegeix en minuts

Fa un mes, a Silverstone, Mick Schumacher va pujar al vell Jordan 191 de color verd amb què el seu pare, el gran Michael Schumacher, va debutar en la Fórmula 1 fa 30 anys. Va ser un moment inoblidable per al jove pilot alemany, que aquesta temporada s’ha estrenat en el Mundial amb el cotxe més modest de la graella, el Haas, després d’alçar-se amb el títol de F2 l’any passat.

L’estrena de Michael pare amb aquell Jordan va ser precisament a Spa-Francorchamps. Tenia 22 anys, la mateixa edat que té ara Mick, físicament «clavat» al seu pare.

El ‘Kaiser’ va començar la seva llegenda ja en el seu primer Gran Premi de Bèlgica, on va aconseguir destacar malgrat la seva joventut i inexperiència, classificant-se setè. Bertrand Gachot havia de pilotar el monoplaça a Spa, però va ser arrestat a Londres després de protagonitzar un aldarull amb un taxista. Willi Weber, mànager de Michael, va convèncer Mercedes perquè sufragués el seu debut i pagués els 127.000 euros que demanava Eddie Jordan per reemplaçar Gachot. Així es va gestar el debut de Michael Schumacher. D’allà a Benetton i després a Ferrari per forjar un històric palmarès de 306 grans premis que inclou 91 victòries i set títols mundials.

Mick es va emocionar al pilotar el Jordan del seu pare a Silverstone, però reconeix que aquest cap de setmana serà encara «més especial». No paren de recordar-l’hi. Malgrat la seva joventut, assumeix amb maduresa les inevitables comparacions. Sap que ha de tenir paciència. Que les coses són ara molt diferents que en aquell de GP de Bèlgica de 1991. Que al volant del Haas, la seva única missió és aprendre, a l’espera d’escalar fins a un equip més competitiu. L’apadrina Ferrari. I l’avala el cognom. La resta s’ho ha de guanyar ell.

Deixar empremta a la pista

«En el moment en què vaig firmar per debutar a F1 el 2021 ja sabia que es complirien 30 anys del debut del meu pare. En realitat és una bogeria pensar que ell va començar exactament amb la mateixa edat que tinc jo ara. I en aquest circuit tan impressionant de Spa. Òbviament, és una època diferent. El món ara és diferent, però fins i tot així encara sento nostàlgia i estic molt content», resumeix Mick.

Notícies relacionades

«És un moment especial per a mi i per a la meva família, així que estic molt content de deixar la meva empremta en aquesta pista també. Espero que puguem treure’ns un as de la màniga. Spa és el meu circuit preferit. Va ser on vaig aconseguir la meva primera victòria a Fórmula 3 el 2018 i també la meva primera ‘pole’ aquell any», ha recordat el pilot alemany.

En la boja carrera d’Hongria, abans de l’aturada d’estiu, Mick va aconseguir el seu millor resultat fins a la data en F-1 (12è), però, en condicions normals, s’ha de centrar a acabar per davant del seu company Mazepin. El dur «peatge» amb què han de lidiar avui els joves de la graella en una època en què els tests s’han reduït a la mínima expressió.