JOCS PARALÍMPICS

Alfonso Cabello aconsegueix el primer or per a Espanya

El ciclista cordovès va batre el seu rècord del món i va ser el dominador de la crono de 1.000 m en la categoria C4-C5 de discapacitats físics

• «Em sento en un núvol. He treballat molts mesos molt dur i ser aquí i aconseguir un or és un somni fet realitat», diu el cordovès

• «He rendit al 150%. Al final he fet el que millor sé fer, que és demostrar que les barreres hi són per tombar-les», explica

EFE

2

Va arribar el primer or per a la delegació espanyola, i tot i que sigui estrany, no ha sigut per a la natació. El ciclista cordovès Alfonso Cabello va aconseguir, amb rècord del món inclòs, la medalla d’or en la prova del quilòmetre contrarellotge de la categoria C4-C5 de discapacitats físics i va sumar el seu tercer metall en la mateixa prova en els últims tres Jocs Paralímpics.

Rècord mundial

Cabello, de 27 anys, nascut a Còrdova, va ratificar la seva condició de favorit amb un or en la seva especialitat, en la qual tenia el rècord del món amb 1.01.683 en el Mundial del 2014 disputat a Mèxic, a més de 2.000 metres d’altura. En aquesta ocasió, al magnífic Velòdrom d’Izu que ahir va obrir la competició, el ciclista va rebaixar la seva plusmarca fins a 1.01.557.

El cordovès, sis vegades campió del món, va finalitzar per davant del britànic Jody Cundy (1.02.529) i l’eslovac Jozef Metelka (1.05.500), que va ser plata i bronze, respectivament. Els altres espanyols en ciclisme, Pablo Jaramillo (1.07.081) va acabar dotzè en el quilòmetre contrarellotge i Ricardo Ten, que va lluitar pel bronze en la prova de 3 km persecució individual, es va quedar finalment sense medalla.

«Em sento en un núvol. He treballat molts mesos molt dur i ser aquí i aconseguir un or és un somni fet realitat. He rendit al 150% i quan he vist la marca que havia fet Cundy sabia que m’havia d’esforçar al màxim. Al final he fet el que millor sé fer, que és demostrar que les barreres hi són per tombar-les», va dir Cabello al final de la prova.

Tres de consecutives

Amb aquesta victòria, Alfonso Cabello continua mantenint el seu idil·li amb aquesta prova, que va guanyar en els Jocs Paralímpics de Londres el 2012 i en la qual es va penjar el bronze a Rio de Janeiro 2016. Ara torna a guanyar-la i és el tercer medallista espanyol a Tòquio 2020 després de les plates de Miguel Luque i Toni Ponce a la piscina.

Cabello tornarà a competir en la Velocitat per equips juntament amb Ricardo Ten i Pablo Jaramillo (dissabte 28 agost) i en la prova en ruta (3 de setembre) dels Jocs Paralímpics de Tòquio.