Tòquio-2020

El paralímpic de Parets Miguel Luque inaugura el medaller espanyol amb una plata

Luque, que va néixer amb una artrogriposi múltiple congènita que li va produir una malformació i fa que utilitzi cadira de rodes, acumula amb aquesta medalla set metalls paralímpics

El paralímpic de Parets Miguel Luque inaugura el medaller espanyol amb una plata

Paralímpicos

1
Es llegeix en minuts
EFE

El nedador barceloní Miguel Luque ha aconseguit la primera medalla per a la delegació espanyola en els Jocs Paralímpics de Tòquio (Japó) al penjar-se la plata en la prova dels 50 metres braça, classe SB3 de discapacitats físics.

Luque, de 44 anys, va parar el cronòmetre en un temps de 49.08, només per darrere del rus Roman Zhdanov, que ho va fer en 46.49. La medalla de bronze se la va penjar el japonès Takayuki Suzuki.

La marca de Zhdanov suposa un nou rècord del món, millorant el temps que fins ara ostentava l’italià Efrem Morelli des del 15 de setembre del 2019 amb 47.49.

Set metalls paralímpics

Luque, que va néixer amb una artrogriposi múltiple congènita que li va produir una malformació i fa que utilitzi cadira de rodes, acumula amb aquesta medalla set metalls paralímpics: dos ors, tres plates i dos bronzes.

Notícies relacionades

L’esportista català tornarà a competir el dissabte 28 d’agost en els 150 metres estils i el divendres 3 de setembre en els 50 esquena.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO