Jonathan Riquelme, el tatuador que deixa empremta a La Liga

  • Amb 23 anys posa els seus dissenys a la pell d’alguns dels grans noms del món del futbol, com Vitolo o Jonathan Viera

Jonathan Riquelme, el tatuador que deixa empremta a La Liga

La Opinión de Murcia

2
Es llegeix en minuts

L’art del tatuatge és una cosa que sempre ha estat lligada al món del futbol. No obstant, ha sigut en l’última dècada quan hem pogut notar un augment considerable d’això, fins al punt que és estrany veure algun futbolista en l’elit sense cap pinzellada de tinta a la seva pell. 

Un murcià que està aprofitant això amb escreix és Jonathan Riquelme. El jove tatuador de 23 anys va emigrar a la recerca d’oportunitats a Valladolid per unir-se a un estudi professional quan feia tot just un any i mig que tatuava, i en poc temps ha aconseguit deixar el seu segell en grans noms del món del futbol, com Cristo González, Dani Escriche, Marcos André o Jonathan Viera.

Els començaments

Si bé moltes vegades es diu que el talent del jugador de futbol és una cosa innata, més o menys el mateix passa amb Jonathan. Ell va començar a tatuar de la mà d’un amic sense haver fet prèviament cursos ni tenir experiència, i ara fa autèntiques obres d’art per a esportistes i fins i tot cantants, com Keen Levy: «Un col·lega em va proposar començar a tatuar amb ell per anar aprenent, però jo no tenia cap formació prèvia. Però en poc temps he millorat moltíssim», explica. 

Ara, amb l’experiència de portar diversos anys tatuant futbolistes, reconeix que no són el que molta gent pensa i que els estereotips que apareixen entorn de l’esportista tatuat són un tabú que molts mal interpreten: «Els futbolistes amb els quals he tingut la sort de treballar són gent normal, humil i que et tracten com si fossis el seu amic des del principi», comenta.  

I és que no és per a menys, ja que Jonathan se sol desplaçar fora de l’estudi per tatuar els jugadors a les seves pròpies cases o fins i tot als hotels on es troben concentrats, i rep, a més, un tracte immillorable per la seva part: «Em pagaven fins i tot una ampolla d’aigua si paràvem en algun lloc, els viatges, l’estada, un tracte immillorable,» recorda.

20.000 seguidors

Per al futur, admet que, de moment, es troba molt còmode amb la seva vida, però que vol anar a més fins al punt de muntar un estudi propi i començar a ser la seva pròpia marca, ja que el seu treball està tenint molt èxit, sobretot a les xarxes socials. A Instagram ja té més de 20.000 seguidors amb el seu compte personal @nikktattoo, en el qual podem apreciar els dissenys i tatuatges que fa a més de les seves fotos amb futbolistes. 

Notícies relacionades

D’altra banda, reconeix que començar a tatuar amb famosos és qüestió de començar i que t’arribi l’oportunitat de tatuar-ne un. En el seu cas, ell va començar amb el davanter Dani Escriche: «Tatuar futbolistes és com entrar en una bombolla, una vegada que treballes amb un, es corre la veu i ja t’arriben moltes oportunitats. Jo he treballat amb grans noms com Vitolo, Jonathan Viera, Cristo o Marcos André, a més mantinc una gran relació amb Bryan Gil»

Viatjar als Estats Units, seguir la seva carrera en solitari, conèixer més estrelles de l’esport, són molts projectes que Jonathan té al cap i que tard o d’hora farà realitat gràcies a la seva enorme projecció. Mentrestant, de moment, continua deixant el talent murcià per a l’art del tatuatge a les pells de gran quantitat d’il·lustres de l’esport i la música.