FUTBOL ALEMANY

Lewandowski redueix Haaland i honra Torpede Muller en la Supercopa alemanya

El davanter polonès anota dos gols i dona al Bayern la seva novena Supercopa

Lewandowski redueix Haaland i honra Torpede Muller en la Supercopa alemanya
2
Es llegeix en minuts

El polonès Robert Lewandowski va reafirmar la seva rellevància en el Bayern de Munic, al qual va portar cap al títol de la Supercopa, després de reduir la influència en el Borussia Dortmund del noruec Erling Haaland, i honrar, de passada, una llegenda com Gerd ‘Torpede’ Muller.

El duel que va prolongar la dictadura del club bavarès en el futbol germànic amb la conquista de la seva novena Supercopa va ser assumit com un homenatge a l’històric davanter del Bayern, mort diumenge, al qual es va honrar a l’inici de l’enfrontament del Signal Iduna Park.

I si hi ha algun jugador que després, al llarg dels anys, s’ha situat a l’altura numèrica de Muller és Robert Lewandowski que no relaxa ni el seu rendiment ni els seus comptes malgrat els anys.

La licitació pel primer títol del curs va ser contemplat com un duel de pistolers. Com un mà a mà entre el polonès, sis vegades màxim golejador de la Bundesliga, i l’emergent Haaland, que polvoritza rècords i que és advertit com l’hereu de Lewandowski. El més ferm valor per qüestionar l’hegemonia del seu adversari.

Haaland, desaparegut

No hi va haver dubtes. El polonès va firmar dos dels tres gols del Bayern i va ser decisiu. El noruec va estar desaparegut molts minuts, va aparèixer esporàdicament i no va nodrir el compte de resultats del seu equip, que el va buscar insistentment en la segona meitat, quan va tornar al partit. Lewandowski va guanyar el duel.

No hi va haver treva en la posada en marxa del partit pel primer títol de la temporada alemanya, un clàssic de la Supercopa, entre els dos equips més premiats de la competició. Protagonistes de cinc de les sis últimes edicions.

El nou Bayern de Julian Nagelsmann, que no va poder guanyar en la seva estrena oficial i que no va passar de l’empat davant el Borussia Mönchengladbach en la primera jornada de la Bundesliga dissabte passat, conserva la fermesa i la determinació que l’ha caracteritzat en els últims anys.

Va arraconar un rival que es va defensar amb ordre mentre va poder i que va buscar la seva carta a la contra. En aquesta situació, en les transicions ràpides, va portar gairebé sempre perill. I va tenir les seves opcions.

Thomas Muller, un altre incombustible, va marcar el segon gol del Bayern i Marco Reus, l’1-2 abans que Lewandowski sentenciés la contesa.

1. Borussia Dortmund: Gregor Kobel; Felix Passlack (Marius Wolf, m. 84), Axel Witsel, Manuel Akanji, Nico Schulz; Jude Bellingham (Reinier, m. 84), Mahmoud Dahoud, Giovanni Reyna (Marco Pasalic, m. 78); Marco Reus, Youssoufa Moukoko (Donyell Malen, m. 58) i Erling Haaland.

3. Bayern de Munic: Manuel Neuer; Josip Stanisic (Bouna Sarr, m. 88), Dayot Upamecano, Niklas Suele, Alphonso Davies; Joshua Kimmich, Leon Goretzka; Kingsley Coman (Leroy Sane, m. 49), Thomas Muller (Jamal Musiala, m. 73), Serge Gnabry (Corentin Tolisso, m. 73); i Robert Lewandowski (Maxim Choupo Moting, m. 88).

Gols: 0-1, m. 41: Lewandowski; 0-2, m. 50: Thomas Muller; 1-2, m. 64: Marco Reus; 1-3, m. 74: Lewandowski.

Notícies relacionades

Àrbitre: Sascha Stegemann. Va mostrar targeta groga a Niklas Sule i Leroy Sane del Bayern de Munic i a Marco Reus i Mahmoud Dahoud, del Borussia Dortmund.

Incidències: Trobada de la Supercopa d’Alemanya disputada a l’estadi Signal Iduna Park de Dortmund. Abans del partit es va guardar un minut de silenci en memòria del llegendari davanter alemany Gerd Muller, mort diumenge passat.

Temes:

Bayern Munic