Ídol del Bayern de Munic

Mor l’exjugador alemany Gerd Müller

El llegendari jugador ha mort als 75 anys després de patir Alzheimer

El delantero alemán Gerd Muller en 1972

El delantero alemán Gerd Muller en 1972 / © Corbis. All Rights Reserved. (Colorsport / Mike Wall)

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El llegendari davanter alemany Gerd Müller ha mort aquest diumenge als 75 anys després de patir durant els últims temps la malaltia d’Alzheimer, ha confirmat el club de la seva vida, el FC Bayern Munic. «Avui, el món del FC Bayern s’atura. El gran campió alemany i tots els seus aficionats estan consternats per la pèrdua de Gerd Müller, mort diumenge a la matinada a l’edat de 75 anys», va anunciar el club germànic. ‘Torpede’ Müller, que va fer història tant amb el Bayern com amb la selecció alemanya, va passar a la història a nivell individual a l’anotar 566 gols en 607 partits oficials amb el FC Bayern i va establir el rècord encara no superat de 365 gols a la Bundesliga, a més d’aconseguir el premi de màxim golejador en set ocasions. Amb la selecció alemanya, va anotar 68 gols en 62 partits.

Només Leo Messi, amb el FC Barcelona el 2012, va aconseguir superar el seu rècord, que ostentava des de 1972, de ser el màxim realitzador en un any natural a nivell de club i selecció. El 2018, també el va desbancar com el màxim golejador a la lliga de la història d’un club a Europa. Müller va fitxar pel Bayern l’estiu de 1964 i es va mantenir en el conjunt bavarès fins a 1979. Allà va guanyar quatre Bundesligas, tres Copes d’Europa, una Copa Intercontinental i una Recopa, entre altres títols. Amb Alemanya, va ser campió d’Europa el 1972 i del món el 1974, marcant el gol de la victòria a la final de Munic contra els Països Baixos. Després de penjar les botes al Fort Lauderdale Strikers nord-americà el 1981, va ser entrenador del planter al Bayern.

Notícies relacionades

El president del Bayern, Herbert Hainer, va assegurar que és «un dia trist i negre per al FC Bayern». «Gerd Müller va ser el millor davanter de la història i una excel·lent persona, una autèntica personalitat del futbol mundial. Estem units en un profund dol amb la seva dona Uschi, així com amb la seva família. El FC Bayern no seria el club que tots estimem avui sense Gerd Müller. El seu nom i la seva memòria viuran per sempre», va manifestar.

Per la seva banda, el Director General del club, l’exporter Oliver Kahn, es va mostrar «profundament» abatut. «És una de les llegendes més grans de la història del FC Bayern, els seus èxits són inigualables fins al dia d’avui i formarà part per sempre de la gran història del Bayern i de tot el futbol alemany. Com a jugador i com a persona, Gerd Müller representa com cap altre el Bayern i el seu desenvolupament fins a convertir-se en un dels millors clubs del món. Gerd estarà sempre als nostres cors», va concloure.

Temes:

Futbol