Partido Deportivo Alaves,  Real Madrid

Partido Deportivo Alaves, Real Madrid / VINCENT WEST (REUTERS)

2
Marcos López

Un error en la sortida de la pilota de l’Alabès va desencadenar el gol del Madrid. La centrada va néixer a la banda esquerra buscant l’arribada per la dreta de Lucas Vázquez convertit més en extrem que lateral perquè Hazard s’inventés un cop de taló per assistir Benzema. I així, en una badada de l’equip de Calleja, es va fabricar el triomf blanc, sostingut després per la pissarra culminada per Nacho. Un córner en curt va permetre al central fer brillar l’assistència, en forma de centrada enverinada, que portava el segell de Modric. Tot i que la nit era de Benzema, que manté viu el seu idil·li amb el gol.

L’Alabès va arrencar amb energia davant el nou, però vell Madrid. Nou amb Ancelotti, i el seu ja tradicional xiclet, que gasta de tant mastegar, i vell perquè són pràcticament els mateixos. Sense Ramos, sense Varane, però amb Alaba, tot i que confinat al lateral esquerre per decisió de Carletto, que va apostar per un eix central de la defensa integrat per Militão i Nacho. I amb els galàctics de fa un temps (Bale ha tornat i Hazard, almenys, no comença el curs a la infermeria) escortant Benzema en l’atac.

L’error de Militão

L’error de MilitãoEl conjunt blanc no va començar bé perquè tenia seriosos problemes per esquivar la pressió dissenyada per Javi Calleja per a un valent Alabès. Valent perquè anava gairebé fins al rebedor de casa de Courtois per intentar robar-li la pilota al Madrid. I això, sobretot al començament, va condicionar molt el partit, especialment fins que Modric es va voler apropiar de la pilota.

A Carletto, acostant-se la mitja hora de partit, ja se li van veure els primers símptomes de malestar. El seu Madrid no xutava. O xutava malament. Dos xuts fora de Bale i un altre de Hazard com a pobre balanç justificaven els gestos plens de disgust d’Ancelotti. L’empenta de l’Alabès s’anava apagant mentre cometia errors imperdonables en la passada, regalant faltes innecessàries a la vora de l’àrea.

Tot i que el partit va canviar amb una furiosa arrencada de la segona meitat en què el Madrid va certificar la seva victòria, per molt que Militão, imprecís en una cessió, provoqués el penal de Courtois. En 14 minuts, l’equip blanc havia rubricat un contundent 0-3 que el feia tenir la nit tranquil·la després d’uns 45 primers minuts plens de molts xuts, però coincidint els dos equips en la falta de punteria.

Però Benzema, amb nous socis, no està per perdre el temps com va demostrar en l’inici de la segona meitat, mentre Ancelotti canviava tot l’atac (Vinicius i Rodrygo per Hazard i Bale) per no perdre el control. Tot es movia, excepte Karim. L’Alabès, a través de les decisions de Calleja, intentava enganxar-se després de sortir adormit del vestidor. El descans li va provar malament al conjunt basc. I al francès li va venir de cine, fiable com està sent des que és el monarca absolut del Madrid després de la sortida de Cristiano Ronaldo a la Juventus, perquè els gols de Nacho i Vinicius van servir per completar la plàcida estrena blanca.