Els argentins impactats per la sortida de Messi del Barcelona

  • El final d’una història de 20 anys provoca perplexitat col·lectiva al país d’origen de l’astre mundial

  • Reportatge multimèdia : Messi, el talent innat

  • Messi deixa el FC Barcelona, reaccions i última hora | DIRECTE

Els argentins impactats per la sortida de Messi del Barcelona

Efe / Andre Coelho

3
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

El final d’una història de 20 anys entre Leo Messi i Barcelona va tenir l’impacte d’un terratrèmol a l’Argentina. Immediatament, tots els mitjans de comunicació li van dedicar la portada per ressenyar la notícia més inesperada i, a més, especular sobre el futur del capità de la selecció ‘albiceleste’. Com si gairebé tothom es mogués per un reflex condicionat, simbolitzat en la imatge d’Ángel Di María, Leandro Paredes i Neymar, la majoria de les opinions es van inclinar per imaginar Messi amb la samarreta del PSG. «¿Serà el nou club?», es va preguntar Clarín. No van faltar els que es van inclinar pel Manchester City.

Les tertúlies esportives van canviar sobtadament de tema de conversa. Els presentadors, atònits, es van veure obligats a parlar d’una cosa que no estava en l’horitzó. Tothom creia a l’Argentina que la renovació de Messi amb el Barcelona era tot just un tràmit. Ningú estava en condicions de treure davant les càmeres conclusions del que havia passat.

Per al diari esportiu Olé s’ha tractat d’una «bomba mundial» que marca l’epíleg amb Barcelona d’«una llegenda única i sense dubte irrepetible». L’adeu de Leo provoca una mena d’incredulitat compartida entre altres coses perquè, més enllà dels títols i les jerarquies, Messi semblava haver aconseguit el que ningú de la seva categoria havia pogut aconseguir: mantenir al llarg de tota una carrera plena d’èxits un sol color.

«Costa creure que sigui el final de Messi al lloc on es va convertir en el millor jugador del món i, per a molts, de la història. L’home que va transformar, amb un equip inoblidable liderat per Pep Guardiola, un gegant com el Barça», va afegir Olé. Segons la publicació, encara hi ha aspectes opacs en el relat de comiat. «El Barcelona li va donar tota la culpa a LaLiga, del no-acord, tot i que des de LaLiga li van dir a Olé que el Barcelona no compleix els requisits legals en l’àmbit econòmic... ¿Què dirà públicament Leo després d’això? La realitat és que ni el 10 ni la seva gent mai van confirmar del tot l’acord, més enllà que estava avançat, per por que hi haguessin complicacions com les que han acabat passant. ¿El Barcelona resoldrà el tema de forma urgent o perdrà definitivament el seu ídol, com va anunciar?».

«Quan semblava que tot es tractava d’una formalitat i només quedaven detalls per firmar un nou vincle, Lionel Messi ja no seguirà a Barcelona. Així d’impactant», va consignar el diari Página 12.

Per a La Nación, elllarg serial va fer un «tomb inesperat». Fent-se ressò d’alguns comentaris que van circular a Barcelona, va considerar que «Messi va rebutjar la possibilitat de quedar-se amb una plantilla que no fos competitiva. Creu que no té prou jugadors per lluitar per la Champions League. Fins i tot malgrat la recent incorporació del seu amic Kun Agüero».

Notícies relacionades

I va ser el mateix Kun qui va acaparar les bromes a les xarxes socials. Havia arribat a Barcelona per iniciar juntament amb el seu company des dels Jocs Olímpics del 2008 una nova aventura futbolística. De sobte, s’ha quedat sol.

Però la soledat que pot notar Agüero és en part la dels argentins que havien après a tenir certa identificació emocional amb el Barcelona pel fet que el gran ídol s’havia convertit en part essencial del club. Les samarretes culers s’havien tornat, en aquest sentit, en lloc comú en els partits dels nens i els no tan petits. Les motxilles dels escolars eren, en molts casos, blaugranes. Leo era Barcelona. Dir-ho en passat és una cosa que també costarà acceptar en aquesta part del planeta.

Temes:

Argentina Messi