Fins a 2028

Pau Gasol, elegit membre del COI en representació dels esportistes

  • Els altres tres elegits van ser la ciclista polonesa Maja Martyna Wloszczowska, la nedadora italiana Federica Pellegrini i l’esgrimidor japonès Yuki Ota

Pau Gasol, elegit membre del COI en representació dels esportistes
1
Es llegeix en minuts
EFE

Pau Gasol, el més votat entre els candidats, ha sigut un dels quatre esportistes escollits pels seus companys participants als Jocs de Tòquio per representar-los en l’assemblea del Comitè Olímpic Internacional (COI), a la qual s’incorporarà quan acabin aquests Jocs.

Trenta esportistes van presentar la seva candidatura per cobrir les quatre places que queden ara vacants en la Comissió d’Atletes del COI.

Van votar 6.825 esportistes, el 61,2% dels participants als Jocs, i Gasol va rebre 1.888 vots.

Els altres tres elegits, que completen el grup dels quatre més votats, van ser la ciclista polonesa Maja Martyna Wloszczowska (1.674 vots), la nedadora italiana Federica Pellegrini (1.658) i l’esgrimidor japonès Yuki Ota (1.616).

El seu mandat durarà fins als Jocs de Los Angeles 2028.

Gasol, que va anunciar aquest dimarts la seva retirada de la selecció espanyola, és el segon esportista espanyol que accedeix a l’assemblea del COI després de Manel Estiarte, que va ser representant dels atletes entre 2000 i 2004.

Altres aspirants que no van resultar triats van ser la gimnasta uzbeka Oksana Txusovitina, el velerista argentí Santiago Lange, el nedador brasiler Thiago Pereira, el triatleta britànic Alistair Brownlee i el karateka veneçolà Antonio Díaz.

Les votacions es van desenvolupar entre el 13 de juliol i el 3 d’agost en onze seus diferents i han sigut auditades per garantir la seva neteja.

Notícies relacionades

Entre els quatre nous membres del COI sumen 18 Jocs Olímpics i nou medalles.

Pau Gasol ha participat en cinc edicions i va guanyar la plata a Pequín 2008 i Londres 2012 i el bronze a Rio 2016.

Temes:

Pau Gasol