Estrella inesperada

McKeon es corona a la piscina de Tòquio amb set medalles per davant de Titmus i Ledecky

La nedadora australiana tanca l’última jornada amb els ors del 50 lliure i el 4x100 estils

McKeon es corona a la piscina de Tòquio amb set medalles per davant de Titmus i Ledecky

Carl Recine / Reuters

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’australiana Emma McKeon amb dos ors en l’última jornada, els 50 lliures i el relleu 4x100 estils, i un total de set medalles (quatre ors, tres bronzes) s’ha guanyat el dret a ser considerada, juntament amb Caeleb Dressel, com l’estrella d’aquests Jocs en la natació i es converteix en la segona dona que arriba a aquesta xifra de medalles en uns Jocs en qualsevol esport per darrere de la gimnasta russa Maria Gorokhòvskaia a Hèlsinki 1952.

El bagatge de McKeon a la piscina supera les conquestes de les seves compatriotes Ariarne Titmus (4 medalles, dos ors), Kaylee McKeown (4 medalles, tres ors), la nord-americana Katie Ledecky (4 medalles, dos ors, dues plates) o la xinesa Yufei Zhang (dos ors i dues plates). Als dos ors de l’últim dia McKeon ha afegit els ors dels 100 lliures i dels relleus 4x100 lliures i els bronzes dels 100 papallona femení i dels relleus 4x100 mixt i els relleus 4x200 femení.

Discret segon pla

McKeon, de 27 anys, amb una sòlida carrera darrere, va arribar a Tòquio en un discret segon pla per l’expectació que despertava en la delegació australiana tant Ariarne Titmus, que s’intuïa com la nèmesi de Ledecky, com així ha sigut, com Kyle Chalmers, l’alternativa a Dressel en la prova reina: els 100 lliures.

Notícies relacionades

Però al Centre Aquàtic de Tòquio, McKeon ha brillat tant en les proves individuals, ja que s’ha convertit en la reina de la velocitat, i ha ajudat a aconseguir les quatre medalles aconseguides pels relleus d’Austràlia.

L’última jornada va confirmar la seva condició de dona més ràpida del planeta al penjar-se l’or a la final del 50 lliure amb un nou rècord olímpic (32.81 segons), una marca que ja havia rebaixat dues vegades en les eliminatòries i en les semifinals, i per superar la sueca Sarah Sjöstrom, la plusmarquista mundial. I igual que Dressel, McKeon va tancar la seva actuació a Tòquio amb l’or el relleus dels 4x100 estils, en què Austràlia va superar els EUA amb un nou rècord olímpic (3.51.60).