Tòquio 2020

Dressel es fa amb el seu cinquè or i aconsegueix un rècord mundial

Rebaixa en mig segon la plusmarca universal anterior, també en possessió dels nord-americans

Dressel es fa amb el seu cinquè or i aconsegueix un rècord mundial
1
Es llegeix en minuts

Finalment Caeleb Dressel va tancar la seva actuació als Jocs Olímpics de Tòquio amb un total de cinc medalles d’or, una menys de les que aspirava, després de contribuir aquest diumenge decisivament al triomf l’equip nord-americà a la final del relleu 4x100 estils amb un nou rècord del món inclòs.

I és que Dressel, que un dia abans havia perdut la possibilitat d’aconseguir els sis ors amb el comportament fallit del quartet nord-americà a la final del 4x100 estils mixt, no estava disposat que es repetís la història.

Una ràbia interior que va permetre a Dressel no només eixugar les 64 centèsimes d’avantatge amb què el bracista Adam Peaty havia situat la Gran Bretanya, sinó deixar els nord-americans amb una renda de 60 centèsimes a l’inici de l’última posta.

Cent metres finals en què Zach Apple va tornar a augmentar l’avantatge dels nord-americans, que finalment es van apuntar el triomf amb un temps de 3:26.78.

Un registre que va permetre al quartet nord-americà, integrat a més de per Dressel i Apple per Ryan Murphy i Michael Andrew, rebaixar en mig segon la plusmarca universal anterior, també en possessió dels nord-americans amb un temps 3:27.28 des de l’any 2009.

A diferència del que va passar en el relleu mixt a Caeleb Dressel no li van fallar els seus companys, que van semblar tan entestat o més que el mateix Dressel en què el nedador de Florida se n’anés de Tòquio amb cinc ors.

Començant per Ryan Murphy, que ja va situar al capdavant els Estats Units, o Michael Andrew, malgrat no ser capaç de defensar el primer lloc contra l’empenta del britànic Adam Peaty, el millor bracista del món, i, és clar, Zach Apple, que es va encarregar de rematar el triomf en l’última posta.

Notícies relacionades

Un quartet molt sòlid, que en aquesta ocasió no va poder derrotar com va passar en els Mundials del 2019, malgrat excel·lent posta de Peaty, l’equip britànic, que es va haver de conformar amb la medalla de plata amb una crono de 3:27.51, nou rècord d’Europa.

Va completar el podi el relleu italià, que va ratificar les bones sensacions que han deixat els nedadors transalpins, amb un temps de 3:29.17 minuts que li va valer el bronze.