Golf

Rahm té una opció per a la batalla final de l’Open Britànic

El golfista basc és sisè, a cinc cops del líder, el sud-africà Louis Oosthuizen

Rahm té una opció per a la batalla final de l’Open Britànic

Glyn Kirk / AFP

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Tot és encara possible per a Jon Rahm en l’Open Britànic de golf, després d’una tercera jornada que va deixar el golfista basc en la sisena posició amb 203 cops (-7), a cinc del líder, el sud-africà Louis Oosthuizen (198, -11), que és al capdavant des del primer dia, a quatre del segon classificat, el nord-americà Collin Morikawa, i tres de Jordan Spieth (-9).

El jugador de Barrika continua en la lluita, tot i que és conscient que haurà d’oferir la seva millor versió davant l’experimentat trio capdavanter. Tots tres ja saben el que és gana un ‘major’. Oosthuizen té en el seu palmarès l’Open Britànic del 2010; Morikawa es va imposar en el PGA el 2020 i Spieth compta amb tres grans: el Masters i l’US Open el 2015 i l’Open Britànic el 2017.

Va ser un dia enfeinat per a Rahm, de no abaixar el cap, mantenir la determinació en una jornada que va acabar amb una volta de 67 cops, malgrat que no va tenir massa fortuna amb el ‘putt’ i va viure molts alts i baixos, amb cinc ‘birdies’ (als forats 3, 6, 12, 14 i 17) i tres ‘bogeys’ (forats 1, 7 i 11), que li van provocar més d’una ganyota pels exigents ‘greens’ del camp del Royal St George’s, tot i que el ‘birdie’ del 17 i el valuós par que va aconseguir al 18 el van portar a acabar la volta amb un somriure.

Oosthuizen, com en l’US Open

Notícies relacionades

«Em farà falta un gran joc i el meu millor dia», va reconèixer el de Barrika si vol repetir la seva actuació del juny passat en l’US Open, que va acabar guanyant venint des de darrere en l’última jornada, remuntant dos cops d’avantatge al sud-africà Louis Oosthuizen, que va dominar els tres primers dies, però va acabar cedint davant l’empenta del jugador espanyol que va tancar la seva actuació amb dos espectaculars ‘birdies’ als forats 17 i 18.

«Dependrà de com surti el temps. Si és un dia ventós, ja veurem, però si surt com aquests dies, caldrà pensar en algun tipus de rècord, perquè està clar que per dalt algú jugarà sota par», va remarcar Rahm. Sergio García va acabar amb cert patiment el recorregut amb una volta de 73 cops (+3) el dia que el situa en el par del camp total i el relega al lloc 44è de la classificació, totalment descartat de la lluita pels llocs d’honor. 

Temes:

Golf Jon Rahm