Golf

Rahm remunta 62 posicions i entra en la lluita per l’Open Britànic

El sud-africà Louis Oosthuizen domina amb 11 sota par després de dues primeres jornades jugades a ritme de rècord

Rahm remunta 62 posicions i entra en la lluita per l’Open Britànic

Paul Childs / Reuters

2
Es llegeix en minuts

El golfista espanyol Jon Rahm va passar a l’acció aquest divendres a l’Open Britànic i, amb una segona jornada de sis sota par, va deixar enrere el seu mal debut i va entrar en la lluita pel títol, tot i que el sud-africà Louis Oosthuizen segueix a un ritme difícil de seguir.

El basc va firmar una gran tornada que va poder ser encara millor si no és per alguna corbata o ‘birdie’ que no va voler entrar per centímetres. El campió de l’US Open fa un mes va recuperar almenys les sensacions d’un joc afilat per estar en la lluita per l’últim ‘major’ de la temporada que s’està disputant en el Royal St. George’s.

Després del +1 de dijous, Rahm va agafar tirada el dia del tall des del forat 6 i va firmar tres ‘birdies’ gairebé seguits. En els segons nou sí que els va encadenar i, malgrat aquests que se li van resistir, va acabar amb un 64 i menys 5 en el total que li permeten veure el British amb uns altres ulls, amb opció d’un doblet històric.

El recent campió de l’Open dels Estats Units té el liderat a sis cops. Oosthuizen va una marxa per sobre de la resta i això que el recorregut anglès està deixant actuacions de nivell. Sense vent i un dia agradable, l’ocasió estava servida, tot i que el ‘putt’ i el joc havien de funcionar després.

García, amb tres sota par

En el sud-africà, amb només un ‘bogey’ en 36 forats i rècord de l’Open amb 129 cops, va tot com la seda de cara al cap de setmana. El campió de la Jarra de Clarete el 2010 està disposat a rescabalar-se de la derrota davant Rahm en el mà a mà per l’US Open i a sumar el seu segon ‘major’ després d’altres diverses decepcions.

No obstant, la baralla a dalt està que crema. Collin Morikawa està a dos cops, Jordan Spieth, a tres; el número u del món, Dustin Johnson, es va pujar al tren també i està a quatre cops del cap. L’home de ‘majors’ Brooks Koepka també està per allà, empatat amb Rahm, i segueixen el mig centenar de golfistes sota par.

Notícies relacionades

Amb menys tres està Sergio García, amb el mal sabor de boca d’un ‘bogey’ en el 18, però amb la segona volta bona en un ‘major’ després de molt temps. El de Borriol, que es va aixecar de dos ‘bogeys’ en els primers forats, confia en un bon ‘moving day’ al qual no van arribar els també espanyols Jorge Campillo i Gonzalo Fernández Castaño, que no van passar el tall.

---------------------

Temes:

Golf Jon Rahm