MUNDIAL DE MOTO3

Nova exhibició de Pedro Acosta a Alemanya

• El ‘tauró de Mazarrón’, que feia tres grans premis seguits que no pujava al podi (França, Itàlia i Barcelona) guanya, de principi a final, la carrera de Sachsenring

• El líder del Mundial de Moto3 té ja 55 punts d’avantatge sobre el seu perseguidor més immediat, que és el també espanyol Sergio García (Gas-Gas), avui setè

REUTERS / Matthias Rietschel

2
Emilio Pérez de Rozas

Guanyarà el títol de Moto3 de cap. No és només el millor debutant de la història, no, sinó que és el millor pilot de tots els temps en l’arrencada de la seva carrera esportiva. El murcià Pedro Acosta (KTM), anomenat també el ‘tauró de Mazarrón’, ha tornat a protagonitzar una carrera impressionant en el Gran Premi d’Alemanya després de tres grans premis rars en els quals ha après que això és molt dur, acabant dues vegades en vuitena posició (França i Itàlia) i un setè lloc a Barcelona. Avui, en el preciós traçat de Sachsenring, Acosta ha guanyat, de nou, en l’última volta i augmenta la seva distància en el Mundial de pilots per davant de Sergio García (Gas-Gas), a qui avantatja en 55 punts (més de dues victòries).

Acosta, que va començar, amb 16 anys, amb un segon lloc a Qatar en la primera carrera de la seva vida al Mundial de Moto3, va guanyar a Doha, Portugal i Jerez. Després va tenir tres carreres rares en les quals sempre va estar davant, però no va poder acabar al podi i avui, tornant a sortir des de molt enrere (13è, cinquena fila), ha remuntat fins al cap, fins a ser líder, en les primeres quatre voltes d’una carrera programada a 27.

Dedicatòria familiar

El gran premi va tenir multitud d’incidents en els quals mai va estar involucrat el jove de Mazarrón, que va tornar a córrer amb molta intel·ligència. Al final, despenjat Sergio García per una empenta del jove Jeremy Alcoba, Acosta es va jugar un nou mà a mà amb l’italià Dennis Foggia (Honda) i el va tornar a guanyar gairebé sobre la línia de meta

«Ha sigut una carrera molt dura, molt, ja que 27 voltes aquí són molt difícils», va comentar Acosta davant el micròfon de Dorna TV. «Ha sigut, sens dubte, la victòria més dura d’aquest any i, per tant, la millor. Hem tornat a recuperar la confiança després de tres grans premis fora del podi i va celebrar veure tot l’equip content, especialment Aki Ajo, cap del meu ‘team’, i el meu amic i entrenador Paco Mármol, a qui sempre dedico els meus triomfs. Bé, a tots, a tots, inclosa la meva família, que sempre m’ajuda».

«La veritat és que entre Paco i Jack Miller, amb qui he estat entrenant últimament, he après molt, molt, sobretot amb Jack a saber quan he de frenar, ja que era un defecte meu que sembla que hem superat. No podia permetre’m el luxe que em tornessin a guanyar a l’última volta», va reconèixer Acosta.

Mundial de Moto3: 1. Pedro ACOSTA (Espanya), 145 punts; 2. Sergio GARCÍA (Espanya), 90; 3. Jaume MASIÀ (Espanya), 72; 4. Niccolò ANTONELLI (Itàlia), 65 i 5. Romano FENATI (Itàlia), 64.