ARGENTINA-URUGUAI (1-0)

Amb un Messi inspirat, l’Argentina derrota l’Uruguai i lidera el Grup B de la Copa Amèrica

• El clàssic del Río de la Plata aquesta vegada va quedar en mans argentines després d’un partit intens en què Messi va tenir un protagonisme estel·lar

Amb un Messi inspirat, l’Argentina derrota l’Uruguai i lidera el Grup B de la Copa Amèrica

EFE

4
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

L’Argentina es va quedar amb el clàssic del Río de la Plata. Va derrotar l’Uruguai per 1-0 i comparteix amb Xile el lideratge del Grup B de la Copa Amèrica. Leo Messi va ser el gran artífex de la victòria. No només perquè li va servir el gol a Guido Rodríguez, que va anotar de cap, als 13 minuts del primer temps: cada vegada que va tocar la pilota va fer que el rival entrés en pànic. Si el capità del seleccionat va tenir una nit estel·lar a Brasília, malgrat no haver convertit, el seu amic i excompany a Barcelona, Luis Suárez, amb prou feines va ser un fantasma que va deambular sense oportunitats a l’estadi Mané Garrincha de Brasília.

Dilluns que ve l’Argentina juga contra el Paraguai. El triomf permet a l’entrenador, Lionel Scaloni, recobrar la confiança erosionada després de tres empats consecutius en les eliminatòries sud-americanes i en el primer partit d’aquest certamen, contra els xilens. «Messi i tots els companys van fer un gran esforç, parla bé del compromís. Ho fan per la samarreta de la selecció, pel seu país i ens omple d’orgull. Falta un munt. Serà dur, difícil, però el camí és aquest», va dir l’entrenador al concloure el partit. «Aquest resultat ens deixa tranquils perquè l’equip va estar molt bé contra un gran rival».

Els elogis de la premsa

«Messi descomunal», va dir el diari esportiu Olé. «Això és tenir un jugador com la Pulga, que permet comptar amb el ventall d’una versatilitat que mai se sap en què pot acabar, si en una genialitat inesperada o en un cop a l’àrea». Per al portal Infobae, el deu va estar brillant. «Gran primer temps del capità del seleccionat. Va ser clau en l’acció prèvia del centre que va executar per al gol de Guido Rodríguez. A més, es va mostrar molt actiu amb la pilota. En la segona part, va redoblar els seus esforços: va córrer, va intentar i, tot i que que no va convertir, va ser la gran figura del triomf. Va marcar el seu lideratge a l’equip».

Leo va estar per moments envoltat de jugadors atrevits, en espacial Rodrigo de Paul, recent adquisició de l’Atlètic de Madrid, Nicolás González i Marcos Acuña, el lateral del Sevilla. Al llarg del primer temps, l’equip va mostrar més intensitat i lucidesa que el seu rival. Ara per ara qui està en deute amb el seleccionat és Lautaro Martínez: és una ombra de l’atacant de l’Inter. La premsa ha començat a demanar que entri al seu lloc Sergio Agüero. Scaloni es va enutjar quan li van preguntar per què la nova adquisició del Barcelona es va quedar al banc de suplents.

L’Uruguai va intentar equilibrar les coses al començar el segon temps. No obstant, li va faltar profunditat per perforar una defensa que, aquesta vegada, va estar a l’altura de les circumstàncies. L’entrada d’Ángel Di María per González va permetre a l’Argentina recuperar la iniciativa. Però, com era d’esperar, va ser Messi qui va suposar més perill a l’àrea uruguaiana. Sobre el final, el millor jugador del món va deixar algunes pinzellades per a l’aplaudiment.

Els efectes de la Covid-19

Aquest divendres la Copa Amèrica va tenir el seu capítol controvertit fora dels estadis. La Confederació Sud-Americana de Futbol (Conmebol) va decidir suspendre un partit al capità del seleccionat bolivià de futbol, Marcelo Martins Moreno. L’atacant, de 34 anys, havia criticat durament la federació regional per sostenir la celebració del certamen malgrat els efectes de la pandèmia en un país com el Brasil, on han mort gairebé mig milió de persones.

Notícies relacionades

Martins, que es va contagiar de Covid-19, va dir que a la Conmebol no li importa el preu que paguen els esportistes. «Gràcies a vostès de Conmebol per això. Tota la culpa és totalment de vostès. ¿La vida d’un jugador no val res? Si es moren persones, què faran?», havia dit dies enrere, quan van començar a conèixer-se els casos positius entre les delegacions. El jugador després va demanar disculpes. «Han sigut dies molt difícils per a tothom».

Fins al moment, un total de 82 persones vinculades amb al torneig han contret el virus. Trenta-set d’aquests contagis estan relacionats amb les 10 seleccions participants, a les quatre ciutats seu del torneig: Rio de Janeiro, Brasília, Cuiabá i Goiânia.