EUROCOPA

Suècia surt de la cova per guanyar a Eslovàquia

Liderat pel realista Alexander Isak, el combinat suec li posa emoció al grup d’Espanya amb la seva victòria 1-0, gràcies a un penal, contra els eslovacs

Maxim Shemetov / EFE

1

A un dia del segon partit d’Espanya a l’Eurocopa, Suècia ha estret les coses al grup dels de Luis Enrique gràcies a la seva victòria, per un ajustat 1-0 a Eslovàquia, gràcies a la seva ambició més gran en la segona meitat, liderada per Alexander Isak, i a un penal que va transformar Forsberg.

D’aquesta manera, amb aquesta victòria i a falta de l’Espanya-Polònia d’aquest dissabte, el combinat de Janne Andersson es posa líder amb quatre punts, un més que els eslovacs, i fica més pressió als de Luis Enrique de cara a no arribar a l’última jornada sense dependre de ningú per al pas a vuitens.

Poca ambició

Suècia i Eslovàquia van dirimir un travat duel, on els suecs no van ser tant ambiciosos com se’ls podia reclamar després del seu plantejament defensiu de dilluns passat a La Cartuja i de cara a buscar els tres punts, mentre que els eslovacs van especular potser massa amb el fet de tenir tres punts i es van veure desbordats a la segona meitat per l’ambició més gran del seu rival.

Els primers 45 minuts van ser segurament dels més fluixos fins al moment d’aquesta Eurocopa. Els dos equips van demostrar que ofensivament no són tan poderosos i no es va poder comptabilitzar cap oportunitat clara al primer acte, on el domini es va alternar amb millor inici escandinau i millor final eslovac.

El 0-0 no li valia massa als d’Andersson que per això van sortir amb moltes més ganes després del descans, sobretot un Isak que va ser el millor dels seus després d’haver passat desapercebut a la primera part. Del badall al Krestovski es va passar a un xoc amb més ritme i que va tenir una sola direcció.

Penal decisiu

Dúbravka va realitzar una gran parada a Augustinsson i això va desencadenar els millors minuts de Suècia, que va gaudir de bones opcions, amb el davanter de la Reial Societat sent protagonista amb un xut que va ser repel·lit per Skrinniar, un cop de cap, una gran jugada personal que va aturar el porter i, finalment, la passada a Quaison que va significar el penal que va transformar Forsberg al 77. Eslovàquia, amb poc de Hamsík, va mirar llavors de reaccionar, però li van faltar arguments.