Edició 2021

La nedadora paralímpica Teresa Perales, premi Princesa d’Astúries dels Esports

Va perdre la mobilitat des de la cintura fins als peus amb 19 anys a causa d’una neuropatia i ha guanyat 26 medalles als Jocs Paralímpics d’estiu

La nedadora paralímpica Teresa Perales, premi Princesa d’Astúries dels Esports

EFE / JAVIER REGUEROS

1
Es llegeix en minuts

La nedadora paralímpica Teresa Perales ha sigut guardonada amb el premi Princesa dels Esports 2021. María Teresa Perales Fernández (Saragossa, 29 de desembre del 1975) succeeix al palmarès el pilot automobilístic Carlos Sainz, premiat el 2020, avança ‘La Nueva España’, de Prensa Ibérica.

Perales, que va perdre la mobilitat des de la cintura fins als peus amb 19 anys a causa d’una neuropatia, ha guanyat 26 medalles als Jocs Paralímpics d’estiu. Havia sigut nominada al premi Príncep d’Astúries en diverses ocasions i el 2013 en va ser finalista, però va ser superada per un vot pel golfista José María Olazábal.

L’any passat el jurat va decidir distingir Carlos Sainz, bicampió mundial de ral·lis i tres vegades guanyador del Dakar, per la seva «excepcional trajectòria» de tres dècades i pel seu esperit de superació, esforç, disciplina i solidaritat. Sainz va agafar el relleu com a guanyador d’aquest premi de l’esquiadora nord-americana Lindsey Vonn, campiona olímpica i doble or mundial, que es va retirar el 2019 de la competició professional d’esquí alpí després de 19 temporades i 82 victòries a la Copa del Món.

En edicions anteriors han sigut distingits, entre d’altres, la selecció masculina de rugbi de Nova Zelanda, coneguda com els ‘All Blacks’; el triatleta Javier Gómez Noya; els germans i jugadors de bàsquet Pau i Marc Gasol; la Marató de Nova York, la selecció espanyola de futbol; el tennista Rafa Nadal, o el pilot de fórmula 1 Michael Schumacher.

Notícies relacionades

Cada premi Princesa d’Astúries està dotat amb una escultura de Joan Miró –símbol representatiu del guardó–, un diploma acreditatiu, una insígnia i cinquanta mil euros.

La cerimònia de lliurament, que l’any passat va haver de traslladar-se del Teatre Campoamor d’Oviedo a l’Hotel de la Reconquesta de la capital asturiana per adaptar-se a un format més reduït i sense públic per la pandèmia, se celebrarà, com és tradicional, el mes d’octubre.