A L’ESPERA DE L’ANUNCI OFICIAL

Carlo Ancelotti torna a la banqueta del Reial Madrid

  • L’equip blanc prepara l’anunci oficial el fitxatge de l’entrenador italià després de la sortida de Zidane

  • Serà la seva segona etapa en el club blanc, després de guanyar una Champions en la primera

  • Firmarà per a les pròximes tres temporades, una vegada que es desvinculi de l’Everton

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Després de la tumultuosa sortida de Zidane, amb carta de comiat inclòs, el Reial Madrid ja té elegit el nou entrenador i és un vell conegut. L’italià Carlo Ancelotti tornarà al club blanc en la que serà la seva segona etapa, una vegada que es desvinculi de l’Everton, i firmarà tres temporades. 

Ancelotti era el tercer italià que sortia a la palestra, després d’Allegri i Conte, i ha sigut l’elegit. A uns dies de complir 62 anys, l’entrenador de l’Emília-Romanya tornarà a Espanya, a l’única de les cinc grans lligues europees que encara no ha pogut guanyar. No ho va fer en cap de les dues temporades que va ser en el Bernabéu, però va guanyar, a més d’un Copa del Rei, una Lliga de Campions amb Zidane com a segon entrenador, un camí que pot prendre a partir d’ara Raúl González per repetir, pas per pas, l’evolució d’un entrenador exitós de la casa com va ser el francès.

El moment del declivi, a meitat de la segona temporada i després d’una ratxa de joc i resultats memorable, es va desencadenar després de guanyar el Mundial de Clubs. Després va arribar una dolorosa eliminació en Copa davant l’Atlètic, a Champions davant la Juventus i una altra Lliga sense títol, abans d’un comiat per anar al Bayern de Munic.

En la llista de preferències de Florentino Pérez hi havia per davant Mauricio Pochettino, però la seva infrangible continuïtat en el PSG va avortar l’opció i Ancelotti va saltar al capdavant per tornar a la capital. L’italià planeja la tornada amb la fama amb la qual va arribar i amb la qual se’n va anar: d’elegància, bona relació amb els jugadors i criteri per confeccionar equips. 

Decisions per prendre

Entre les decisions que haurà de prendre, i els jugadors que ha de recuperar per a la causa, el primer és un Hazard amb el qual va compartir vestidor al Chelsea entre el 2009 i el 2011 i amb el qual va ser campió de la Premier League. El belga ha dit des de la concentració de la seva selecció per a l’Eurocopa que no es veu fora del Madrid i vol arribar al nivell que no ha aconseguit en els seus dos primers anys de blanc. 

Notícies relacionades

Un cas més complex és el de Bale, encara amb un any de contracte i amb la seva decisió per anunciar després de l’Eurocopa, però amb l’italià a la banqueta del Madrid, el gal·lès va arribar a les seves cotes més altes de joc amb la samarreta blanca. A més, haurà de lidiar amb els cedits que tornen, des d’Odegaard fins a Jovic, passant per Ceballos o Jovic.

De la mà d’Ancelotti arribarà l’anunci de la renovació de Lucas Vázquez, fins al 2024, però el cas de Sergio Ramos segueix enquistat i sense solució aparent a un mes que venci el contracte del capità. Amb el que ja compta és amb el seu primer fitxatge, l’austríac David Alaba.