El Palau, campió d’Europa femení d’hoquei sobre patins

• L’equip vallesà pren la revenja de l’última final continental i conquereix en gran la seva primera corona europea

• Laura Puigdueta i Laura Vicente, elegides millor jugadora i millor portera

2
José María Expósito

En gran, amb un autèntic recital a la final, el Generali HC Palau s’ha proclamat aquest diumenge campió d’Europa femení d’hoquei sobre patins per primera vegada en la seva història. L’equip vallesà, flamant campió de l’OK Lliga sense perdre ni un partit, s’ha rescabalat de la passada final continental, quan van perdre davant el Club Patí Voltregà en la pròrroga, i ha arrossegat el conjunt blanc-i-blau en la segona meitat (6-1) per a deliri de l’afició, que des de dijous ha omplert el 50% de l’aforament permès al pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans, seu de la final a vuit de l’Eurolliga.

El Voltregà es va quedar sense la seva setena corona continental. Va topar amb un equip superior que va fer gala davant el públic de la millor versió del seu joc, valent, ofensiu, vistós. Els dos bàndols van començar amb precaucions, però en la recta final de la primera part va començar la pluja de gols, al principi repartida. Al gol inicial de la ‘pitxitxi’ vallesana Aina Florenza va respondre a Esther Vistós transformant un penal comès sobre ella mateixa. Vane García va tornar a avançar el Palau i, tot i que Vistós va tornar a gaudir d’un penal, Laura Vicente (millor portera de la final) va impedir l’empat i va començar a consolidar la victòria.

Puigdueta, MVP

«Si volem guanyar, hem de patinar», deia a les seves jugadores el tècnic del Palau, Iván Jaquierz. A la segona meitat, el Palau va posar una marxa més al partit, malgrat el perill dels contraatacs del seu rival, i Laura Puigdueta, amb una gran conducció, va anotar el tercer, que va seguir aviat un altre de Carla Fontdeglòria que ho posava molt difícil al Voltregà en l’últim partit de la històrica Motxa Barceló. El segon gol de Florenza a 8 minuts del final va ser al senyal perquè comencés la festa i el golàs de Puigdueta (MVP de la final), que va tancar la final, va posar el fermall a un dia històric a Palau-solità i Plegamans.

«Hem tingut el Palau contra les cordes durant 20 minuts, però a la segona meitat hem topat amb la seva efectivitat. Tenen jugadores molt bones i molt bones patinadores», va reconèixer l’entrenador del Voltregà, Mia Ordeig. «La nostra filosofia és ser lluny de la nostra porteria i atacar tot el que puguem. Tenim més banqueta, han jugat totes i això ens ha donat l’avantatge», ha explicat el tècnic guanyador, Iván Jaquierz, que ja pensa en la Copa del Rei per completar un pòquer històric (al costat de la Lliga Catalana).

Les llàgrimes de Berta Busquets

«El marcador no reflecteix el que hem patit», valorava Laura Puigdueta, la cocapitana que va arribar de petita amb el club a Segona Catalana i que ara l’ha portat al cim d’Europa. Un viatge en el qual l’ha acompanyat Berta Busquets, un mar de llàgrimes després del partit: «A tota la gent que s’ha quedat fora li dic que ells no ens veien, però nosaltres sí que els escoltàvem. Fa 22 anys que vinc a aquest pavelló i ara som campiones d’Europa», va dir, emocionada. «Ara només penso a celebrar-ho molt, però després a seguir treballant per continuar guanyant», va rematar Puigdueta.