L’ENTREGA DEL TÍTOL

Una celebració mesurada per a una Lliga històrica de l’Atlètic

  • El capità blanc-i-vermell Koke va rebre la copa sobre la gespa del seu estadi

  • No hi va poder haver públic al Metropolitano, però l’afició va desfilar amb cotxe per Neptuno

Una celebració mesurada per a una Lliga històrica de l’Atlètic

Rodrigo Jiménez / EFE

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

S’havien fet crides per evitar aglomeracions i, mentre el sol lluia sobre Madrid, van ser els cotxes d’atlètics els que van prendre els carrers adjacents a la plaça de Neptuno, abillats amb distintius i tots fent soroll, per celebrar el títol de la Lliga de l’Atlètic de Madrid.

Més tard, a l’estadi Metropolitano, es va escenificar una entrega del trofeu deslluïda, sense gent, només amb les autoritats i un públic tan reduït com elegit entre familiars de la plantilla i compromisos del club, tots els que tenien invitació per acudir a la celebració posterior de l’equip. 

Sobre la gespa, el protagonisme abans de la foto de Koke aixecant la Copa va ser per als discursos, interromputs pels càntics dels jugadors, a falta d’aficionats. 

Visita a Neptuno i accident

L’estàtua de Neptuno es va despertar vestida amb els colors blanc-i-vermells. El culpable va ser Koke, amb nocturnitat, quan l’afició reunida cap a mitjanit s’havia dissipat. Abans, amb l’emoció immediata de l’èxit, es van ajuntar als carrers de Madrid els centenars de vehicles i tota la gent que va sortir a peu a celebrar la victòria. 

Notícies relacionades

La nota tràgica la va posar la mort d’un menor de 14 anys en la celebració de dissabte per un accident en una zona pròxima a la zona de Neptuno, quan va rebre un cop contra un mur a l’haver tret el cos per la finestreta. «És una desgràcia que ens arrabassa un membre de la família blanc-i-vermella», va dir entre les condolences generals el president Cerezo a l’inici de la seva al·locució.

Una lliga de Simeone

Tot i que sigui amb cotxe, la felicitat s’ha instal·lat entre l’afició de l’Atlètic, campió de la seva segona lliga en l’última dècada, el mateix temps que porta Simeone a la banqueta. El triomf de la Lliga és, més que mai, de l’argentí, amb una d’aquestes trajectòries que porten el seu ADN, en les quals l’equip ha respost millor quan més dures eren les exigències. Una vegada aconseguit l’objectiu, va ser el moment de revelar algun d’aquests detalls que defineixen Simeone com a entrenador: «Fa quatre o cinc dies li vaig dir a la gent que et rep a l’entrada, que són importantíssims, perquè són els primers que veuen els futbolistes, que a partir d’ara, en lloc de bon dia, diguin: ‘En sortirem campions’. I tots els dies reben així els jugadors», va explicar l’argentí.