La segona cita del ‘Grand Slam’ de golf

L’era del làser s’obre pas al PGA

Jon Rahm i Sergio García lluitaran pel triomf a Kiawah Island, seu del segon ‘major’ de l’any, que permetrà l’ús de mesuradors de distància

L’era del làser s’obre pas al PGA
3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

A l’Ocean Course de Kiawah Island, a Carolina del Sud, escenari el 1991 d’un dels episodis més tensos de la Ryder Cup, es disputarà des d’avui a diumenge el Campionat de la PGA, el segon ‘major’ de l’any després del Masters. John Rahm i Sergio García seran la representació espanyola en una edició en la qual el nord-americà Colin Morikawa defensarà títol i que arribarà marcada per la polèmica que ha generat la decisió de la PGA (l’associació de professionals del golf) d’admetre, per primera vegada en una cita del Grand Slam, l’ús de mesuradors de distància.

L’argument donat per la PGA és que els mesuradors làser, que ja s’utilitzen en rondes de pràctiques, podran accelerar el joc, idea que pocs jugadors comparteixen i que xoca amb la pàtina de conservadorisme pròpia del golf. «Tens llibres de distàncies, tot el recorregut mesurat quan surts a jugar, no crec que ajudi massa», diu el nord-americà Justin Thomas, dos del món, que podria desbancar Dustin Johnson com a número u si venç i Johnson no entra al Top 5.

«El làser serà una confirmació més. Hi ha vents que bufen, posicions diferents de la bola... Hi ha moltes més coses en què fixar-te que només en la distància», afirma el nord-americà Jordan Spieth, de 27 anys, a qui molts veuen en condicions de completar el seu Grand Slam (va guanyar el Masters i l’Open dels EUA el 2015, l’Open Britànic el 2017), cosa que només han aconseguit cinc jugadors en la història: Gene Sarazen, Ben Hogan, Jack Nicklaus, Gary Player i Tiger Woods.

El recorregut més exigent

Notícies relacionades

Spieth és un dels jugadors que integren aquesta llista de favorits, en la qual apareix el número u, Dustin Johnson, natiu de Carolina del Sud, així com Justin Thomas, Jon Rahm, Bryson DeChambeau, que ha treballat en aquests últims temps el joc curt i el putt, el campió Morikawa i, per descomptat, el renascut Rory McIlroy, que ja es va coronar al PGA en aquest mateix escenari el 2012 i ha recuperat les sensacions amb la seva victòria fa 10 dies en el Wells Fargo, a Charlotte, posant fi a una sequera de 18 mesos.

L’Ocean Course, que compta amb una majoria de forats al costat del mar, exposat a vents forts, és un desafiament gegant per als jugadors, el més llarg dels recorreguts en la història dels Grans (7.193 metres) i dona avantatge a pegadors com Rahm. «Ajudarà en l’estratègia estar familiaritzat amb el vent, amb les caigudes. Però és un camp en el qual no saps què esperar. Així que el que cal fer és disfrutar del desafiament», explica el biscaí, que abans del PGA ha mostrat la seva il·lusió per participar en els Jocs de Tòquio. «M’encantaria donar una medalla d’or a Espanya», diu Rahm, que va lamentar el que envoltarà l’esdeveniment: «El fet que no ens deixen anar fins dimecres a l’hotel del camp, que és a una hora o més de la vila és el difícil per a nosaltres», apunta el golfista de Barrika. «El golf no és com altres esports, que sempre és el mateix camp. Nosaltres hem d’anar a veure el camp i estudiar-lo».