EUROPEUS DE NATACIÓ

Espanya s’eleva fins a la plata a Budapest

  • Una original rutina sobre l’evolució de les espècies suposa el quart metall per a l’equip als Europeus de natació de Budapest

Espanya s’eleva fins a la plata a Budapest
1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La natació artística continua sent una mina per a Espanya, que s’ha penjat la plata a la final lliure per equips dels Europeus de Budapest. Sense Rússia en lliça, l’equip espanyol ha pujat un esglaó respecte a la final tècnica de dimecres passat i només ha sigut superada per Ucraïna.

Amb una rutina inspirada en ‘L’evolució de les espècies’, de Charles Darwin, Espanya s’ha elevat als 91.2333 punts. Convertides en iguanes de les Galápagos, amb escames a la part darrera de banyadors i casquets, les nedadores espanyoles han tornat a impactar per la seva posada en escena.

Una escenografia ratificada després a l’aigua amb una rutina complicada en la qual ha sabut explotar l’elasticitat de Berta Ferreras. Amb ella han nedat Meritxell Mas, Alisa Ozhogina, Abril Conesa, Paula Ramírez i Sara Saldaña, Iris Tió i Blanca Toledano. Ona Carbonell, que sí que va ser al bronze de dimecres, i Cecilia Jiménez eren les reserves aquesta vegada.

Notícies relacionades

Espanya s’ha quedat a gairebé quatre punts d’Ucraïna, or amb uns espectaculars 95.0667, però encara més distància l’ha separat del tercer esglaó del podi, al qual, per primera vegada en uns Europeus, ha pujat Israel (86.8000) a costa d’una desil·lusionada Bielorússia (86.3333).

Aquesta ha sigut la quarta medalla d’Espanya als campionats, després també de les dues plates aconseguides per Pau Ribes i Emma García (en duo mixt tècnic i, aquest divendres, en duo mixt lliure)