Natació

Plata per a Emma García i Pau Ribes als Europeus de natació

La parella aconsegueix la primera medalla per a l’equip espanyol en el duo tècnic mixt

Plata per a Emma García i Pau Ribes als Europeus de natació
1
Es llegeix en minuts

Emma García i Pau Ribes han aconseguit la primera medalla per a la delegació espanyola als Europeus de natació que han arrencat aquest dilluns a Budapest, després de penjar-se la plata a la final de duo tècnic mixt de natació artística.

El duo espanyol, que ha aconseguit una nota de 84.8694 punts, s’ha quedat a gairebé set punts –6.9269– de l’or, que ha sigut per a la parella russa integrada per Mayya Gurbanberdieva i Aleksandr Maltsev amb una qualificació de 91.7963.

Ha completar el podi el duo italià, que s’ha va penjat el bronze amb una nota de 77.4281 punts en una final que ha comptat amb tan sols quatre participants.

El duo mixt espanyol ha sigut al podi en les tres edicions dels Europeus en què s’ha disputat aquesta modalitat. A Londres 2016 i a Glasgow 2018, Pau Ribes es va penjar el bronze formant parella amb Berta Ferreras.

«Estem molt contents per com hem nedat i molt agraïts a tot el nostre equip, en especial a la nostra entrenadora Ana Vega, que avui no ha pogut estar aquí amb nosaltres. L’hi volem dedicar, perquè tot aquest gran treball ha sigut gràcies a ella i també a Gemma Mengual», va assenyalar Ribes.

Sota els acords de «Caça de Bruixes» de Hansel i Gretel, el duo espanyol ha firmat una vibrant rutina que li ha servit per arribar a la segona posició amb una nota de 84.8694 punts.

García i Ribes tindran l’oportunitat d’aconseguir una nova medalla el pròxim divendres a la final del duo lliure mixt.

Suspesa la final del duo tècnic

La final de duo tècnic, també prevista per a aquest dilluns, ha hagut de ser suspesa a falta del concurs de vuit participants, com a conseqüència dels problemes sorgits amb els altaveus subaquàtics, que impedia a les nedadores sentir correctament la música sota l’aigua durant els seus exercicis.

En el moment de la suspensió l’equip rus, format per les dues Svetlanas, Kolesnichenko i Romashina, encapçalava la classificació amb una nota de 95.4953 punts, seguida d’Ucraïna, segona amb 92.2867, i Àustria, tercera amb una puntuació de 88.7681.

Notícies relacionades

El duo espanyol integrat per les joveníssimes Alisa Ozhogina, de 20 anys, i Iris Tió, de 18, ocupaven la quarta posició amb una nota de 86.2526 punts.