Una polèmica sense fi

El Govern frena de nou la tornada del públic als estadis i enerva la Lliga

  • Carolina Darias, ministra de Sanitat, desaconsella el retorn de l’afició pels diferents nivells d’afectació de la pandèmia a les comunitats

  • La patronal demana que es reconsideri la decisió «de forma urgent» i convoca una trobada amb l’ACB per adoptar una postura conjunta

El Govern frena de nou la tornada del públic als estadis i enerva la Lliga
1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

S’esperava el retorn del públic per a les últimes jornades de la Lliga de futbol, però aquest dilluns la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha tornat a frenar aquesta tornada. La dirigent ha afirmat que no veu aconsellable la tornada dels aficionats als estadis de futbol en el que queda de temporada a causa de la diferent situació epidemiològica de les comunitats autònomes.

En una roda de premsa a Oviedo, on ha visitat l’Hospital Universitari Central d’Astúries, Darias ha explicat la diferent situació de la pandèmia segons els territoris. La incidència acumulada a 14 dies a Espanya està en 229 casos per cada 100.000 habitants, però amb «una variabilitat molt important» entre les comunitats.

De menys de 70 a més de 500

«Algunes autonomies tenen una incidència acumulada per sota de 70 casos, mentre que d’altres estan pròximes als 400 i fins i tot per sobre de 500», ha remarcat Darias, que s’ha referit a aquestes dades al valorar la possible tornada dels seguidors. «No seria igual a tot el territori espanyol. Per al que queda de tram crec que no seria el més aconsellable», ha insistit.

La resposta de la Lliga no s’ha fet esperar. L’organisme ha emès un comunicat contundent. «Sol·licitem la tornada al públic segons la situació sanitària de cada comunitat autònoma, i releguem sobre aquestes la decisió final i respectant totes les mesures oportunes, igual com està passant fins al moment amb diversos espectacles esportius i de qualsevol altra índole», es llegeix al primer punt de la nota.

«Discriminatòria i incoherent»

Notícies relacionades

«La sol·licitud de la tornada del públic als estadis ha sigut aprovada per unanimitat per la comissió delegada de la Lliga, composta per 14 dels 42 clubs que formen la Lliga, fins i tot tenint en compte i sent conscients que hi hauria clubs que podrien no tenir públic, si així ho requerís la seva comunitat autònoma», segueix l’escrit.

El comunicat acaba reflectint que la possible tornada de públic no afectaria la «integritat de la competició», per la qual cosa l’organisme exigeix que es «reconsideri aquesta decisió de forma urgent». Finalment anuncia la convocatòria d’una reunió amb la lliga professional de bàsquet, l’ACB, que és l’altra gran perjudicada per aquesta mesura que considerem discriminatòria i incoherent», acaba la nota.

Temes:

Javier Tebas