Futbol i coronavirus

El Govern es planteja que els últims quatre partits de Lliga siguin amb públic

  • Si aquesta proposta no tirés endavant, estudien aplicar-ho només a les dues últimes dates del campionat

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Més d’un any després que el públic abandonés les grades dels estadis a Espanya per la pandèmia, el Govern estudia una proposta perquè els últims quatre partits del campionat de Lliga es disputin amb públic, segons han informat la cadena SER i la COPE. Aquesta mesura també afectaria la Lliga Endesa de bàsquet.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, haurà de decidir si a partir del segon cap de setmana del mes de maig –el del 9 de maig, dia en què, a més, finalitza l’estat d’alarma– es tornen a obrir les portes dels estadis, cosa que permetria que partits que decidiran el campionat, com el Barcelona-Atlètic o el Reial Madrid-Sevilla, es juguessin amb el caliu de la grada.

Si finalment la idea no tirés endavant, hi ha una opció B, que consistirà a aplicar aquesta proposta únicament en les dues últimes jornades de la Lliga, que serien en cap de setmana.

Notícies relacionades

A més, a Segona Divisió la mesura seria encara més positiva per als clubs, ja que en aquesta competició queden més dates per disputar.

El protocol en què treballa el Govern inclouria limitacions d’aforament, de 5.000 espectadors segons la COPE i del 25% del total segons la SER. A més, el públic seria local, no vingut d’altres comunitats. També es prohibiria treure’s la mascareta.