RAHM ACABA CINQUÈ

Matsuyama guanya el primer Masters d’Augusta per a Àsia

  • El jugador japonès resisteix contra Zalatoris i Schauffele i conquereix la primera jaqueta verda per al seu país

  • Rahm firma una gran última ronda (-6) i escala fins a la cinquena posició

Matsuyama guanya el primer Masters d’Augusta per a Àsia
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Hideki Matsuyama va fer història aquest diumenge al guanyar el Masters d’Augusta. El golfista japonès és el primer asiàtic a conquerir el Masters i el primer japonès a guanyar un ‘major’, a l’acabar amb total de 10 sota la par, un cop menys que el nord-americà Will Zalatoris, que va somiar vestir-se de verd en el seu primer Masters (24 anys). Jon Rahm, que va firmar una última ronda espectacular (-6), va acabar a la 5a plaça, empatat. Olazábal, amb 55 anys, va acabar amb un ‘birdie’ en la 50a posició (+8).

El japonès arribava com a líder destacat diumenge i va patir una mica al veure com el seu company de partida, l’ex número u del món Xander Schauffele, se li acostava a dos cops després d’encadenar quatre ‘birdies’, del forat 12 al 15. «Vaig estar nerviós des de l’inici fins al final», va reconèixer Matsuyama abans de rebre la jaqueta verda de mans de Dustin Johnson, guanyador de l’any passat. Però al forat 16, un par 3, el nord-americà va necessitar 6 cops i es va acomiadar de la victòria i fins i tot de la segona plaça. Va ser tercer, empatat amb Jordan Spieth. Ja només va haver d’administrar l’avantatge sobre Zalatoris.

La victòria de Matsuyama és una veritable fita en aquest esport. El golfista, de 29 anys, no és cap desconegut. Ja va ser el millor amateur del torneig el 2011, a més de cinquè absolut el 2015 i setè el 2016. Encara més a prop de guanyar un ‘major’ va estar a l’US Open del 2017, quan va ser segon. En total, acumulava set ‘top ten’ en grans cites fins aquesta. A les portes dels Jocs Olímpics de Tòquio, Matsuyama passa a ser una celebritat al seu país, a l’altura de la tennista Naomi Osaka.

«El meu any s’acosta»

Si Matsuyama va acabar el torneig amb la pitjor de les seves quatre rondes, Jon Rahm li va succeir el contrari. Després de tres dies clavant el par, aquest diumenge va llimar sis cops a la seva espectacular targeta. «Per descomptat que estic content. Continua sent un ‘top 5’ en un ‘major’, amb una gran ronda en un diumenge», va dir Rahm després de firmar la que seria la millor targeta del dia. «Són unes 15 rondes consecutives de par o millor aquí. És clar que m’agrada el lloc. Jugo bé aquí. El meu any s’acosta. Esperem que sigui aviat», va afirmar l’actual número tres del rànquing de la PGA, que amb 26 anys ja ha sigut número 1 mundial, però segueix intentant aconseguir un torneig de Grand Slam.

Aquest diumenge va començar amb un ‘birdie’ i un ‘eagle’ i va firmar el tercer dels seus quatre ‘birdies’ just quan Matsuyama iniciava el seu recorregut. «En aquell moment vaig pensar, estic cinc cops per sota. Si faig ‘birdies’ el 13 i 15 i ell no té la seva millor segona part, de sobte estic en plena lluita», va reconèixer. «Però jo vaig sortir a jugar per fer la millor ronda per a mi. Mai vaig pensar realment que tindria una opció llevat que jo fes una puntuació de rècord, com nou o 10 sota par».

Pare cansat i content

Notícies relacionades

Rahm va arribar a última hora al torneig, dimecres, perquè ell i la seva dona, Kelley, acaben d’estrenar paternitat. Amb prou feines va poder practicar mig recorregut abans de l’inici del torneig. «Els tres primers dies no vaig poder fer res. Avui ha sigut al contrari. Vaig començar com vaig començar, i això va marcar la pauta per a la resta de la ronda», va apuntar. «Així és el golf. ¿Què hi puc fer? També em vaig presentar aquí dijous sense donar un cop en sis dies, he dormit molt poc. Per ser honest, no esperava jugar tan bé com ho vaig fer al principi», va afirmar.

El de Barrika també reconeix que l’arribada del seu fill, Kepa, l’ha ajudat a relativitzar aquests contratemps esportius. «Diguem que la decepció després de la ronda dura molt menys. Acabo de jugar i rebo una foto de la meva dona i no importa el que faci, si colpejo 80 o 65, és la mateixa sensació. És com que te n’oblides, i torno a ser un pare».