Golf

Justin Rose domina l’inici del Masters amb una volta excepcional

Rahm va acabar a 7 cops del jugador anglès en un debut complicat a Augusta, mentre que Olazábal (+3) i García (+4) es despengen

Justin Rose domina l’inici del Masters amb una volta excepcional
3
Es llegeix en minuts

Justin Rose va prendre aquest dijous el liderat del Masters de Augusta al completar el recorregut amb 65 cops (-7), quatre menys que els seus immediats perseguidors, el nord-americà Brian Harman i el japonès Hideki Matsuyama, que van entregar targetes de 69 (-3). La seva tornada va resultar memorable als últims 11 forats, en què va completar una actuació per recordar.

Tot i que va començar la jornada amb dos ‘bogeys’, forats (1 i 7), el golfista anglès va redreçar el rumb a partir del forat 8, un par 5, en el qual va acabar amb un ‘eagle’ amb què va canviar, per complet, la resta de la jornada, per encadenar set ‘birdies’ més, incloent-hi tres de consecutius (forats 15, 16 i 17 ). Rose, que va cedir el triomf el 2017 davant Sergio García i que també va acabar segon el 2015, va jugar com un autèntic ‘mestre’ a qui només li falta posar-se la jaqueta verda de campió.

Jon Rahm, tercer del món, es va haver de conformar amb el par de 72 per compartir amb sis jugadors més el 13è lloc de la classificació provisional. José María Olazábal va acabar amb 75 cops (+3), una excel·lent volta per als seus 55 anys i algú que no juga de manera habitual, mentre que Sergio García va baixar fins al lloc 60 amb targeta firmada de 76 (+4).

Rahm va assegurar després de concloure el seu recorregut inicial que havia sigut un bon dia i es va mostrar «content» amb la seva arrencada en el torneig. «Ha sigut un dia bo amb una gran volta de golf. El ‘bogey’ de l’últim forat són coses que passen. Està molt complicat allà fora. El camp és dur, alguns ‘greens’ estan al caire del precipici. Els pars sempre són bons en aquest camp i aquest any encara més», va indicar. «Estic content. Una volta de par és un bon començament».

No he estat tan bé com m’hauria agradat des del ‘tee’ i a causa d’això se m’ha complicat la volta. Hi ha vegades que les coses no surten com un vol. Demà sortirem, intentarem jugar el millor possible i veure si a poc a poc ens anem posant en el torneig. És l’únic que puc fer», va explicar, per la seva banda, Sergio García.

Problemes per al campió

El Masters, que va començar en la seva època tradicional després del calendari alterat per la pandèmia del coronavirus de l’any passat, va mostrar tota la seva esplendor amb una allau de colors primaverals a l’Augusta National, alguns espectadors i un primer recorregut en el qual Rose va brillar de manera especial.

Al contrari del que va passar amb el campió defensor i número u del món, el nord-americà Dustin Johnson, el favorit per repetir el títol després de la seva victòria rècord, el novembre passat. Johnson va acabar amb un registre de 74 cops (+2) per compartir el 30è lloc, empatat amb uns 21 jugadors més.

Notícies relacionades

La llista de víctimes il·lustres va ser ben llarga, mentre que Olazábal podrà lluitar per passar el tall. Dels candidats abans de l’inici, Webb Simpson va ser el més ben situat amb -2. Dustin Johnson, haurà de buscar la remuntada des del +2. Mentrestant, el Grand Slam de Rory McIlroy tampoc apunta a aquest any, +4 amb un cop de bola al seu pare inclòs.

Bryson DeChambeau (+4), Zach Johnson (+5), Jason Day (+5) o Patrick Cantlay (+7) van pagar també el peatge. Mentrestant, Jordan Spieth, que arriba amb el seu millor joc en els últims anys per seguir la carrera estel·lar que va iniciar guanyant el Masters el 2015, va tancar la jornada en l’últim partit de dijous baixant en un cop el par, amb molt encara per veure en 54 forats més a Augusta.