SENSE EL CAPITÀ CONTRA L’EIBAR

Zidane no vol embolics: «Ningú té la culpa de la lesió de Ramos»

  • El tècnic blanc evita polemitzar sobre la baixa del capità i recupera Kroos davant l’Eibar

  • «Ens queden 15 partits que són 15 finals», recalca l’entrenador, que passa del tema Haaland i insisteix que no arriscarà amb Hazard

Zidane no vol embolics: «Ningú té la culpa de la lesió de Ramos»
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Zinedine Zidane no vol embolics. Ni amb la lesió de Sergio Ramos, ni amb els moviments per mirar de fitxar Erling Haaland ni per descomptat amb la convocatòria d’unes eleccions a la presidència que probablement ni se celebrin. El tècnic francès només pensa en la visita de l’Eibar d’aquest dissabte (16.15 hores), i potser sigui dels pocs que ho fa en un club que viu una enfeinada Setmana Santa.

«Entrem en el tram final, en què tots els partits són importants. Ens queden 15 partits que són 15 finals», ha assenyalat el míster, en un intent de centrar el tret en un club amb molts fronts nous oberts en els últims dies, que s’afegeixen als ja coneguts: l’anada de quarts de la Champions dimarts contra el Liverpool i el clàssic del cap de setmana que ve, en què el conjunt blanc es jugarà qualsevol opció de lluitar per la Lliga, tot i que anant a remolc a la classificació és imprescindible abans complir contra l’Eibar.

Sense culpables

Per aquest partit Zidane es queda sense Ramos, que després de dos mesos de baixa amb el Madrid va jugar dos partits incomplets amb el seu club abans de tornar-se a perdre l’últim partit abans de l’aturada, si bé se’n va anar amb ‘la Roja’. Va sumar dues internacionalitats amb Espanya i va deixar el rècord d’Ahmed Hassan a tocar (184 a 180), però es perdrà el pròxim mes de competició. «Ningú en té la culpa, ni la selecció ni el Madrid. Jo crec que estava bé per anar amb la selecció. És veritat que no va jugar amb nosaltres l’últim partit, però als tres o quatre dies es trobava millor».

L’entrenador gal sempre s’ha manifestat a favor de la continuïtat del de Camas. «Sabem quin jugador i capità és. Ell sempre vol ser-hi», va recalcar sobre Ramos, que continua sense renovar. ¿Podria la convocatòria d’eleccions afectar aquesta renovació? «No ho sé. No ho crec. El que volem és que Sergio es quedi aquí. És la meva sensació com a entrenador, pel que Sergio és com a jugador, el que ha fet i el que representa».

Kroos sí que és a punt

Oposat a Ramos és el cas de Toni Kroos. L’alemany va ser convocat per Alemanya però quan era a la concentració va al·legar problemes musculars i Joachim Löw li va permetre tornar a Madrid. El migcampista alemany ha entrat a la convocatòria per al partit de l’Eibar, un alleujament per a Zidane, que no pot comptar amb Fede Valverde, malgrat que no va garantir la seva titularitat. «S’ha entrenat amb nosaltres avui i ja veurem. Com que hi ha molts partits, tampoc farem el tonto. Ja veurem com ho gestionem».

Notícies relacionades

Aquest divendres també ha entrenat amb la resta de la plantilla Eden Hazard, tot i que no és a la llista. Com ja va dir Zidane, aquesta vegada no hi haurà cap pressa amb el belga. «No tenim cap pla. Anem dia a dia. No forçarem res», ha dit el tècnic, sense mullar-se sobre la seva possible presència al clàssic o l’eliminatòria contra el Liverpool. «No el veig d’aquí a cinc dies, ni en una setmana, ni deu dies... Res. Si és d’aquí a tres dies, millor per a nosaltres. Si és en deu, bé, ja ho veurem. El més important és el dia a dia. Ell està millor i nosaltres estem contents perquè està una mica més amb l’equip. Després, el partit, ja ho veurem».

Ni parlar de Haaland

Entossudit a parlar de l’Eibar i oblidar-se del clàssic i el Liverpool, els intents que es posicionés sobre la gira del pare i el representant de Haaland amb parada a Madrid han sigut en va. «No és un jugador meu. Tot el que pugui passar fora... no hi entraré. Em canso de dir-ho, contestaré el mateix. El meu treball és el dia a dia i preparar el pròxim partit. El que hagi de passar l’any vinent, no ho sé». Tampoc ha perdut gaire temps a parlar sobre les queixes de Kylian Mbappé sobre els seus crítics. Zidane està per l’Eibar, i potser sigui l’únic.