EL PARTIT CONTRA KOSOVO

Luis Enrique: «Tinc 24 futbolistes i qualsevol pot jugar»

El seleccionador defensa el seu equip com a bloc i assegura que tenir un onze fix tampoc garanteix la victòria

Luis Enrique: «Tinc 24 futbolistes i qualsevol pot jugar»
2
Es llegeix en minuts

Luis Enrique va voler tancar aquest dimarts qualsevol debat sobre si Espanya tenia o deixava de tenir un onze fix amb què definir i guanyar-se la plaça per al Mundial, tot i que sense oblidar la cita estiuenca de l’Eurocopa. Va deixar clar, sempre segons la seva opinió, que als aficionats els és igual qui jugui perquè l’únic que desitgen és que la selecció guanyi aquest dimecres, per exemple, contra Kosovo i, sobretot, que l’equip titular d’Espanya, en aquest cas, està format pels 24 jugadors que ha convocat. «Tinc 24 futbolistes i qualsevol d’ells pot jugar».

I guanyar, sobretot, Kosovo, equip molt més inferior, tot i que el seleccionador espanyol el definís com un conjunt sobretot agosarat, motiu pel qual podrien portar problemes als jugadors espanyols. «¿El missatge? -es va qüestionar Luis Enrique- Només n’hi ha un: sumar els tres punts guanyant Kosovo i que l’afició disfruti del partit». Per a ell no hi ha crisi ni res que s’hi assembli malgrat l’empat davant Grècia, que va considerar com a injust, i d’haver guanyat Geòrgia en l’últim sospir del partit. Hi ha molta igualtat entre totes les seleccions i victòries per la mínima.

El precedent d’Alemanya

«La golejada contra Alemanya va ser una festa i semblava que teníem un equip que era un ‘maquinón’. Però vull recordar, perquè ho he repassat, que quan Espanya va ser campiona del món i campiona d’Europa els partits classificatoris sempre es van guanyar molt justos. Ningú venç amb facilitat, però després de la golejada a Alemanya hi va haver un corrent que va pensar que nosaltres podríem amb tots. Però tampoc em molesta, sobretot pensant amb el juny [l’Eurocopa], que hi hagi certa negativitat».

Per això, va ressaltar una altra vegada que l’important era la victòria, al marge de quin jugador alineés entre els convocats. «¿Algú garanteix que si jugues amb 11 sempre guanyes? Aquest debat no m’agafa per sorpresa i seguiré a mort amb el que penso. L’afició està encantada i si guanyem disfruta. Sou els mitjans de comunicació els que genereu aquest tipus de debats».

Jordi Alba i Pedri

Notícies relacionades

Va destacar que compta amb una selecció jove i que les rotacions es prenien de forma individual i no col·lectiva depenent de la fortalesa física de cada jugador i també mirant els calendaris que tinguessin als seus equips. Va celebrar el bon moment de joc de Jordi Alba i va festejar que Pedri estigués llest per jugar sense cap problema després de la forta entrada que va patir diumenge. «Per sort, en una acció que va ser molt perillosa, l’entrada el va agafar amb el peu a l’aire».

Per la seva banda, Bernard Challendes, el tècnic suís, seleccionador de Kosovo, va parlar de Luis Enrique: «Espanya té un gran seleccionador molt famós, però fins ara no ha aconseguit bons resultats i el seu equip no ha marcat gaires gols».