Tancament perimetral

Polèmica visita de Marcelo al País Valencià: ¿Quant haurà de pagar de multa?

El futbolista del Reial Madrid va pujar una foto amb la seva família des de la platja de la Malvarrosa malgrat les restriccions de mobilitat

Polèmica visita de Marcelo al País Valencià: ¿Quant haurà de pagar de multa?
1
Es llegeix en minuts

La Generalitat Valenciana ha obert expedient a Marcelo, jugador del Reial Madrid i segon capità de l’equip, després que el futbolista publiqués diumenge una fotografia a la platja de la Malvarrosa de València malgrat el tancament perimetral decretat al País Valencià. El brasiler podria rebre una sanció de fins a 700 euros per aquests fets, tot i que aquest extrem haurà de ser confirmat pel servei d’Espectacles de la Conselleria de Justícia, que és l’encarregada d’instruir l’expedient sancionador contra Marcelo.

Així ho han confirmat fonts de l’Administració autonòmica, que recorden que el trencament del tancament perimetral del País Valencià podria ser sancionat partint del decret llei 11/2020 de règim sancionador contra els incompliments de les mesures contra el coronavirus.

A l’Instagram del jugador madridista es pot veure una fotografia de la seva família –tots ells sense mascareta– a la platja valenciana amb el missatge «Diumenge de sol».

Marcelo a València: una actitud «insolidària i incívica»

Fonts de Presidència de la Generalitat han assenyalat que consideren que l’actitud de Marcelo és «insolidària i incívica».

Notícies relacionades

Des de la Generalitat apunten que l’incompliment d’una ordre general de confinament decretat és una infracció lleu prevista a l’article 5.5 del decret llei 11/2020 contra els incompliments de les mesures contra la Covid-19. Les infraccions lleus, detallen, són sancionades amb multes que comporten imports que van dels 60 als 600 euros.

El Servei d’Espectacles de la Conselleria de Justícia serà l’encarregat d’instruir l’expedient i proposar sanció. A més, es podria proposar sanció per no portar la mascareta, que és obligatòria als espais públics. Aquesta proposta de sanció està fixada amb un import de 100 euros.