Atlètic de Madrid-Esportiu Alabès (1-0)

L’Atlètic resisteix un dia més gràcies a Luis Suárez i a Oblak

L’equip de Simeone va aconseguir tres punts en un partit sofert davant un Alabès que podia haver empatat al final amb un penal

L’Atlètic resisteix un dia més gràcies a Luis Suárez i a Oblak
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Després d’un saldo de dues victòries en els últims vuit partits, i amb l’eliminació a Champions encara recent, l’obligació de guanyar per mantenir el poc avantatge que li queda com a líder de La Liga va tenallar un Atlètic obtús i travat, que ha perdut les formes de líder amb les quals va aconseguir un avantatge històric en la primera volta de La Liga i que va tornar a regalar la primera part. Després del descans va tornar a aparèixer Luis Suárez per marcar, una mena de màxima inamovible que necessita per ser tenir èxit un Atlètic que, gràcies a què Oblak va parar un penal en els últims minuts, va guanyar davant l’Alabès i recupera el seu avantatge al capdavant de La Liga.  

Superat el primer quart d’hora, en el qual es va jugar més al seu camp que al contrari, l’Atlètic va començar a dominar el partit, però amb un joc poc combinatiu que no li va donar gairebé rèdits. 

Les temptatives més perilloses de la primera part van ser de l’Alabès, mentre que a l’equip de Simeone no li funcionava la seva idea de pilotes llargues. El protagonisme del centre del camp blanc-i-vermell va ser nul i cada atac semblava desenvolupar-se a batzegades, sense claredat, sense pausa ni velocitat en el joc. 

Amb tot i amb això, el partit s’anava bolcant sobre l’àrea de Pacheco i, després del descans, l’Atlètic es va llançar amb tot a dalt i va tancar l’Alabès en el seu camp. Així, no va tardar a arribar el gol, gràcies a un centre de Trippier i un cop de cap de Luis Suárez, tot i que fos en el primer xut a porteria blanc-i-vermell.  

Notícies relacionades

Aconseguit el primer gol, l’Atlètic va semblar alliberar-se de tota la tensió que el tenallava. Van començar a arribar les ocasions; la primera, una rematada de Llorente que Pacheco va enviar al travesser. Però va ser momentani, l’Alabès no va entregar la cullera i els de Simeone van córrer a darrere a defensar el resultat, a l’espera de sentenciar en un contraatac. 

Així van arribar els últims deu minuts i un penal després d’una revisió de VAR, per una acció involuntària en un braceig de Savic sobre Rioja en la línia de l’àrea d’un Oblak que, davant el xut de Joselu, es va erigir com un gegant per conservar un triomf capital per a l’Atlètic.