• L’equip nassarita es va classificar malgrat perdre a Molde gràcies a un gol de Soldado

• Els d’Emery van tornar a guanyar gràcies als gols de Gerard Moreno

2
Alejandro García

Al contrari que a la Champions, a la segona competició europea hi haurà a quarts de final els dos supervivents que quedaven de La Lliga. El Granada va completar una altra gesta europea històrica malgrat caure a Molde, gràcies a un gol de Soldado que va mitigar el sofriment. El Vila-real, que té aspiracions al títol, va eliminar amb solvència el Dinamo de Kíev amb una altra victòria gràcies als gols de Gerard Moreno.

La gran sorpresa de la nit europea va ser l’eliminació del Tottenham de Mourinho i Bale, que havia guanyat 2-0 en l’anada a Londres i va caure eliminat víctima de Mislav Oršić, que va fer els tres gols del Dinamo de Zagreb per remuntar l’eliminatòria a la pròrroga.

A la gran eliminatòria de vuitens de final, el Manchester United va eliminar el Milan, malgrat l’empat a un de l’anada i a les aparicions d’Ibrahimovic, amb una victòria a domicili gràcies a un gol de Paul Pogba moments després de sortir des de la banqueta.

Gesta granadina

Tot i que tenia l’avantatge del 2-0 de l’anada, la classificació per a quarts de final del Granada a la seva primera participació europea estava destinada a tenyir-se d’aquesta heroïcitat que caracteritza l’equip de Diego Martínez. Va perdre el partit, però va completar la gesta de ser al bombo de quarts de final de l’Europa League.

A més de la llista interminable de baixes i el gol a pròpia porta de Vallejo abans de la mitja hora, el Granada va patir a un partit amb fases de dramatisme que va resoldre el porter Rui Silva amb una altra gran actuació. Però el gol de Soldado, camí de l’últim quart d’hora, va desembarassar el camí granadí cap a una classificació històrica.

El Vila-real, que ja havia guanyat 0-2 a l’anada, va tornar a guanyar amb claredat al Dinamo de Kíev. Va començar guanyant aviat, al quart d’hora, amb un altre gol de Gerard Moreno, que va fer doblet abans del descans per certificar la classificació dels d’Unai Emery.

Es van classificar també amb solvència la Roma, que va tornar a guanyar el Shakhtar amb doblet de Borja Mayoral; i un Ajax que es va imposar amb claredat, amb un global de 5-0, al Young Boys.

A més, al bombo de quarts hi haurà l’Arsenal d’Arteta, tot i que va perdre a casa 0-1 contra l’Olympiakos amb gol de l’exgranadinista El Arabi. El que si va remuntar va ser el Slavia de Praga, que va eliminar un Rangers que va acabar derrotat i amb dos d’expulsats.