LA PRESA DE POSSESSIÓ

Laporta, en la presa de possessió: «Leo, si tinguéssim el camp ple, segur que no te’n podries anar»

  • El president aborda la continuïtat de l’astre argentí en ple discurs davant el jugador, present al solemne acte

  • «El que faci estarà bé. Però nosaltres intentarem que segueixi perquè és el millor jugador de la història», assenyala el dirigent

  • «Ronald, tens la confiança d’aquesta junta, l’equip ha millorat i cal intentar tornar a guanyar», indica davant l’entrenador holandès

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En el seu prolix discurs de la presa de possessió, Joan Laporta no va poder evitar fer referència a Leo Messi, que va acudir a l’acte del Camp Nou vestit solemnement. Laporta, que semblava que improvisava seguint un fil preestablert, va al·ludir al de Rosario i els dubtes sobre la seva continuïtat que planegen sobre la institució blaugrana. En un to desenfadat, el ja president del Barça va dir, mirant al capità barcelonista amb complicitat: «Si tinguéssim el camp ple, segur que no te’n podries anar. Fins i tot en això ens fa la punyeta la pandèmia», va afirmar.

Laporta es va disculpar de seguida amb el jugador per fer referència de manera pública a un tema difícil. Però no va deixar d’insistir en el que havia assenyalat durant la campanya electoral: que faria tot el possible per aconseguir que no marxi a final de temporada a cap altre club. «Intentarem convèncer Leo, faré tot el que pugui. Ell ho sap». I, entre el somriure tímid de Messi, va remarcar: «El que faci estarà bé. Però nosaltres intentarem que segueixi perquè és el millor jugador de la història. Perdona que faci referència en aquest acte, però saps el carinyo que et tinc i que el Barça t’estima molt».

Vincle amb Koeman

El mandatari va buscar en tot moment la complicitat de tots els esportistes presents a l’acte, els entrenadors i capitans de tots els equips professionals. Però les al·lusions a l’equip de futbol van ser les més constants. En aquest sentit, es va dirigir també directament a Ronald Koeman, somrient, buscant també teixir un fil de complicitat, soldar una relació de confiança.

Notícies relacionades

«Ronald, tens la confiança d’aquesta junta, l’equip ha millorat i cal intentar tornar a guanyar. Si recuperem el nivell econòmic, serem competitius una altra vegada a la Champions. Podem guanyar la Lliga i la Copa. Parlo del futbol, però també d’equips tan exitosos com el femení, el bàsquet, l’handbol, l’hoquei... Farem tots els esforços necessaris per continuar estant orgullosos», va dir Laporta.

El president va començar la campanya amb dubtes sobre l’entrenador, o això semblava, però a mesura que va avançar el procés electoral, mentre l’equip obtenia un rendiment ascendent, el seu to cap a Koeman sembla que ha canviat cap a millor. A l’holandès li queda un any de contracte, que s’acabarà amb la present temporada.