LLIGA DE CAMPIONS

El Madrid es juga el futur a Europa una altra vegada sense Hazard

  • El belga es torna a lesionar i no podrà jugar davant l’Atalanta

  • L’equip de Zidane arriba amb l’avantatge del 0-1 de l’anada a Itàlia

El Madrid es juga el futur a Europa una altra vegada sense Hazard
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Torna la Lliga de Campions per al Reial Madrid amb el partit de tornada de vuitens de final davant l’Atalanta, i ho fa de nou sense Hazard, que havia reaparegut en l’últim quart d’hora davant l’Elx, però que no es va entrenar en la prèvia i ha quedat fora de la convocatòria després de patir una nova lesió muscular, oficialitzada pel club. 

«No estarà en condicions de jugar», va anunciar Zidane. «Alguna cosa està passant. Poques vegades en la seva carrera s’havia lesionat. Hi ha moltes coses que afecten, hem parlat de la pretemporada, de la gran quantitat de partits... I el cap també afecta», va admetre l’entrenador blanc entre la insistència de les preguntes sobre el belga. 

Avantatge blanc

Al contrari que la resta de la representació europea en la Champions, el Madrid va guanyar en l’anada i no arriba amb l’obligació de buscar una victòria davant un Atalanta que es troba en el seu paper natural havent d’atacar sense mesura.  Però la Champions li arriba després d’una altra jornada de lliga en què va tornar a guanyar justet, amb remuntada en el temps afegit gràcies a dos gols de Benzema: «Hem de fer més gols. Tenim ocasions i tots els que juguen a dalt volen aportar», va dir el davanter francès en la prèvia. 

Notícies relacionades

Per generar ocasions davant un equip ben proveït en defensa va haver de recórrer a un rampell final, entre contrariat i enrabiat pel gol inicial de l’Elx, però les previsions en la Champions són diferents: l’Atalanta es va veure forçat en l’anada, després d’una expulsió, a mostrar la seva versió més defensiva, aquesta que es va revelar insuficient després del darrer gol de Mendy, però la seva naturalesa és la de ser un equip molt més ofensiu i això li va bé a la idea de joc del Madrid de la pandèmia: primer una defensa sòlida i poca brillantor en atac. L’equip de Zidane disposarà de molts espais per córrer, d’un oasis de llibertat a l’esquena d’una defensa italiana que persegueix el rival per tot el camp. 

Tres centrals

Amb la tornada a l’onze inicial de Modric i Kroos, que van descansar el cap de setmana, el Madrid aspira a castigar l’atreviment que se li pressuposa a l’Atalanta, tot i que la baixa per sanció de Casemiro obre una via d’aigua en l’assentat sistema defensiu dels blancs. Amb la tornada de Sergio Ramos, com si no hagués marxat, protagonista a les dues àrees i en la polèmica, l’opció de Zidane és repetir el sistema de tres centrals que va assajar davant l’Elx, a més de la possible entrada de Valverde: «És una alternativa que tenim, ja veurem com ho farem», és tot el que va dir un Zidane que aspira a consolidar un mur defensiu per llançar en atac a Benzema i a un acompanyant amb molts candidats: Rodrygo, Vinicius, Asensio i, fins i tot, Isco.